• Imprimeix

Exposició itinerant

Presentació

La Direcció General de Protecció Civil posa a l'abast dels ens locals de Catalunya una nova eina de sensibilització sobre protecció civil i autoprotecció de la ciutadania. Es tracta d’una exposició que té per objectiu donar a conèixer a la població els riscos existents a Catalunya i les mesures de prevenció i protecció que cal seguir en cas d'emergència.

Aquesta exposició, pensada com un material de suport per utilitzar en jornades formatives, conferències i fires, està formada per un seguit de plafons, cada un dels quals tracta un tipus de risc, amb els consells d’autoprotecció corresponents abans, durant i després de l’emergència. L’exposició es pot adaptar a diferents entorns, és còmoda de transportar i muntar, i representa tots els riscos que afecten el territori català.

Aquest material de suport té caràcter itinerant i podrà ser sol·licitat per a qualsevol ens municipal o entitat que tingui prevista una activitat educativa relacionada amb la temàtica de la mostra mòbil.

foto detall primers plafons

Descripció tècnica

L'exposició itinerant consta de 24 panells tipus roll-up de mida 85 x 200 cm. 

Els panells estan empaquetats cada un en un tub molt manejable de 10 x 10 x 90 cm. El pes aproximat de cada tub és de 2 kg.

Cada bossa té una mida de 20 x 20 x 90 cm i té un pes aproximat de 12 kg.

Tots els elements se suporten per si mateixos.

foto plafo titol

Requisits bàsics

- Per exposar els 24 panells, cal disposar d’un espai sota cobert d'aproximadament 100 m2. 

- Els materials es transporten fàcilment en qualsevol cotxe particular.

- No cal disposar de cap punt de corrent.

- No incorpora la il·luminació.

Aquest material s’ha de recollir i retornar a les dependències de la Direcció General de Protecció Civil, al carrer Diputació, 355, de Barcelona.

imatge plafó

Difusió i cessió

L’exposició és a l'abast de tots els municipis, consells comarcals i altres entitats que planegin dur a terme una acció divulgativa sobre la protecció civil.

Com sol·licitar la mostra mòbil:

  • La cessió de la mostra és gratuïta.
  • La cessió es fa mitjançant signatura d’un conveni de cessió temporal entre la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament del municipi que la sol·licita. Es recomana sol·licitar l'exposició amb unes setmanes d’antelació per poder tramitar aquesta documentació correctament. 
  • El muntatge i desmuntatge va a càrrec de l'ens o entitat que sol·licita l’exposició, i també el transport de recollida i retorn.
  • L’ens o entitat sol·licitant s’ha de fer càrrec de conservar correctament el material i n’ha d’assumir la reparació en cas de danys.
  • La durada de la cessió no pot excedir un mes.
  • Per conèixer la disponibilitat de l’exposició en el calendari i les condicions de cessió, cal trametre un correu electrònic a l’adreça sensibilitzacio.protecciocivil@gencat.cat.
  • En el termini màxim d’una setmana, es rebrà per correu electrònic la resposta a la sol·licitud.

 

 Els criteris d’assignació de la mostra mòbil són:

  • Per ordre d’arribada de les peticions.
  • Segons disponibilitat del calendari.
foto plafons
Data d'actualització:  27.11.2018