interior.gencat.cat/preparat-emergencies

 

 Les situacions d’emergència són sobtades i, per tant, són difícils de controlar. Les emergències de gran impacte poden tenir una durada superior a la prevista i afectar el subministrament dels serveis bàsics (aigua, electricitat, gas, etc.) o fer necessària l’evacuació de la vostra llar. En aquests casos és molt important que la vostra família també estigui preparada per afrontar les emergències: 

  • Cal tenir un pla d’actuació familiar, que indiqui als membres de la família què fer, com comunicar-se i com trobar-se.
  • També cal tenir preparats equips específics d’emergència, amb els articles bàsics de supervivència, tant per als casos d’evacuació com per als casos d’aïllament temporal.

No oblideu també les necessitats específiques de determinats membres de la família, com ara gent amb discapacitat, nadons i gent gran.

Si teniu mascotes també heu de tenir en compte les seves característiques i necessitats especials.

A casa, cal tenir molt present no guardar els documents importants en llocs baixos; cal tenir-los protegits en llocs alts i, si pot ser, hermètics per evitar que es facin malbé.

 

Amb això podreu respondre amb seguretat i rapidesa davant de qualsevol emergència.

 

Data d'actualització:  16.10.2017