• Imprimeix

Pla d'emergència familiar

Accions bàsiques

Hi ha ocasions en que es produeixen situacions d’emergència que són sobtades i de ràpid desenvolupament. En aquest cas, cal tenir en compte que és molt probable que en el moment de l’emergència no estigueu junts tots els membres de la família, de manera que s’ha de tenir planificat i organitzat prèviament què fareu, com us comunicareu i com us reagrupareu.

Les accions bàsiques que hauríeu de tenir planejades són:

  • Punt de trobada: és recomanable identificar dos punts, un a prop de casa vostra i un altre, per al cas de grans emergències amb dificultats de mobilitat, fora del barri. Podria ser un lloc públic com ara una biblioteca, un pavelló, un museu...
  • Persona de contacte: cal escollir qui serà la persona de contacte en el cas que no us pugueu trobar. És preferible escollir una persona dins el nucli familiar com a responsable del reagrupament i també una altra persona, familiar o amic, que visqui en una altra població per als casos en què no sigui possible contactar amb la primera persona. Tots els membres de la família han de saber quines són aquestes persones i el seu número de telèfon.

Heu de tenir en compte les necessitats específiques de cada membre de la família en cas d’emergència, especialment gent gran, nadons i persones amb discapacitat, per tenir-ho en compte en el moment de l’emergència.

Cal que tots els membres de la família sàpiguen on és l’equip d’emergències que heu preparat (vegeu: “Prepareu el vostre equip d’emergències”)

 

Altres aspectes importants que cal tenir en compte:

  • Tots els membres de la família han de conèixer el lloc on són les claus de pas per tancar els subministraments de la vostra llar: llum, aigua i gas.
  • També han de conèixer el telèfon únic d’emergències: el 112.
  • Segons on sigueu, heu de conèixer les vies d’evacuació i les zones de seguretat.

És molt important que al telèfon mòbil de tots els membres de la família estigui identificada una persona a qui trucar en cas d’emergència, per exemple amb el nom "SOS" o "Emergència". D’aquesta manera, si teniu un accident, els serveis d’emergència que us estiguin atenent sabran a quin número dels contactes del mòbil cal trucar.

pla d'emergència familiar
Data d'actualització:  16.10.2017