Jornada "Emergències per fortes ventades. Pla Ventcat. Consells i recomanacions d’actuació"

La Direcció General de Protecció Civil, juntament amb el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, organitza una jornada sobre Emergències per ventades fortes. Pla Ventcat. Consells i recomanacions d’actuació. La jornada tindrà lloc el proper 21 de novembre a la seu del Col·legi (Consell de Cent, 365).

Objectius: Incorporar les lliçons apreses en emergències a la planificació municipal i tenir presents els consells i recomanacions de casos singulars ja succeïts en àmbits com els de la comunicació a la població, elements vulnerables, accions en prealerta, actuacions urgents, etc.                         

Metodologia: 

  • Exposar una situació de risc viscuda
  • Problemes detectats
  • Solucions adoptades
  • Lliçons apreses, possibles millores en la fitxa d’actuació del Pla

Destinataris: tècnics i tècniques municipals i comarcals de Protecció Civil, tècnics i tècniques de la Direcció General de Protecció Civil i professionals relacionats amb la valoració del risc i de les emergències.

Data: 21 de novembre de 2018

Horari: de 9 a 14 h

Lloc: sala d'actes del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Consell de Cent, 365. Barcelona.

Inscripció: jornada gratuïta. Es requereix inscripció prèvia. Per tal de formalitzar la inscripció, heu d’accedir a l'enllaç que trobareu a Informació relacionada. Després de registrar-vos, heu de triar l’oferta formativa a la qual us voleu inscriure, en aquest cas Emergències per ventades fortes. Pla Ventcat. Consells i recomanacions d’actuació

Altres: La jornada s'emetrà també per reproducció en línia. Les conferències es podran seguir des de dispositiu tant fix com mòbil. Per veure la reproducció en línia no cal inscripció prèvia.

foto ventades

Informació relacionada

Jornada: "Balanç de la comunicació del risc i estratègies de futur. 10 anys de proves de sirenes"

Fa 10 anys que es va realitzar la primera prova de sirenes de risc químic. En aquests darrers anys, l’avenç de les tecnologies ha comportat canvis importants en la comunicació i en la difusió del risc. És per aquest motiu que ara és hora d’aturar-nos, fer balanç i establir els nous eixos de futur.

Aquesta jornada pretén buscar noves estratègies i fórmules per tal que la informació arribi a la població de manera més eficaç.

Destinataris: Personal tècnic de les diferents administracions públiques de Catalunya, càrrecs electes, cossos operatius i professionals dels diversos àmbits afectats pel risc químic.

Data: 30 de març de 2017 

Horari: de 9.00 a 14.00 h

Lloc: Cèntric Espai cultural. Plaça de Catalunya, 39-41. El Prat de Llobregat (enllaç a ubicació)

Inscripció: Jornada gratuïta. Es requereix inscripció prèvia. Per inscriure’s a la jornada cal enviar un correu electrònic a jornades_pc@gencat.cat amb el nom, cognoms, municipi, càrrec, telèfon i correu electrònic de contacte. El termini d’inscripció a la jornada finalitza el 24 de març de 2017.

Diploma: Un cop finalitzada la jornada s’entregarà un certificat d’assistència a tots els assistents.

Altres: La jornada s'emet per elPratTv  i en streaming.

 

 

 

Campanya forestal hivern 2015

Durant del mes de març s’han realitzat diverses sessions informatives a les diferents demarcacions territorials, destinades a alcaldes, responsables polítics i tècnics municipals, amb l’objectiu d’informar-los de les accions per prevenir els incendis forestals i de les eines de suport de què poden disposar.

També s’han editat el tríptics “Protegiu-vos del foc” per distribuir-los a les zones i poblacions amb més risc d’incendis, es a dir, més vulnerables.

 

28 d’abril de 2015: Activitat i novetats de la DG de Protecció Civil

El dia 28 d’abril es va realitzar a la seu del Departament d’Interior una sessió informativa adreçada als tècnics de Protecció Civil municipals i comarcals i als tècnics de la Direcció General de Protecció Civil.

En aquesta sessió es va informar dins l’Àmbit Operatiu, sobre el balanç d’activitats 2014, les emergències més significatives, les funcions de les Associacions de voluntaris de protecció civil i la campanya d’estiu.

Per part de l’Àmbit de Programes i planificació es va informar sobre les novetats legislatives, les noves eines de protecció civil municipal, els programes formatius i les campanyes de sensibilització.

 

Data d'actualització:  12.11.2018

Informació relacionada