• Imprimeix

Què és el Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica

Amb aquest  Pla, el Departament d'Interior aposta per la prevenció i la proximitat i vol aprofitar la tecnologia per oferir més eines que donin seguretat a les dones maltractades.

La prevenció

El pla estableix el desenvolupament del model policial d'atenció a les víctimes al territori. Per tant, implica les policies locals en el seguiment i protecció a les víctimes ampliant els protocols i formalitzant convenis per distribuir feines i competències entre els cossos policials per millorar la protecció de la víctima.

Web informativa i interactiva

S'està treballant en un web específic pera les dones i les joves que han patit o poden patir violència, començant per les situacions de violència sexual. L'objectiu és crear un espai d'informació i recomanacions per a les possibles víctimes i facilitar-los alternatives per sortir del “cercle de la violència”.

Geolocalització de les víctimes

Una aplicació específica per a telèfons mòbils gestionarà les trucades d'emergència de les víctimes de violència masclista a través del Cat112. L'objectiu de la nova App és la geolocalització i la urgència. Les trucades que arribin des de l'App rebran una atenció específica per part dels operadors i la reacció serà més ràpida.

Formació i recerca

El Pla continua promovent les actuacions adreçades a la formació de professionals i cossos de seguretat, la recerca en l'àmbit de la seguretat, especialment la duta terme amb institucions d’àmbit internacional.

Col·lectius amb vulnerabilitats específiques i tercer sector

Les polítiques públiques han d'anar adreçades a millorar la qualitat de vida i seguretat d’aquestes persones, cosa que requerirà la implicació d’entitats públiques i privades, el tercer sector, el voluntariat i la ciutadania en general.

Les víctimes de violència masclista disposaran d'una app específica per gestionar trucades d'emergència a través del Cat112. L'objectiu de la nova app serà la geolocalització i la urgència.

Data d'actualització:  21.03.2018