• Imprimeix

El conseller d'Interior, Jordi Jané ha presidit l'acte de presentació del calendari solidari "Bombers amb Causa" i la festa infantil per celebrar els cinc anys del projecte

Torna
Diumenge, 15 de novembre de 2015
foto

foto

·            Jané ha fet un agraïment especial als nens que participen al calendari i als bombers i cossos de seguretat
 
·            L’aniversari s’ha celebrat amb una festa infantil a la plaça de l’Hospital, que ha comptat amb activitats diverses com vehicles i uniformes de bombers, xocolatada, els gegants bombers de la Llacuna, teatre familiar, exhibició del Grup Caní de Recerca dels Bombers, etc.
 
·            El projecte solidari, que ha arribat a la seva cinquena edició, ha permès recaptar més 214.000€ que s’han destinat a finançar la beca d’investigació en malalties maternoinfantils “Bombers amb Causa”
 
·            Els Bombers d’Andorra i els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona col·laboren en l’edició 2016 del calendari
 
·            En aquestes cinc edicions, 190 Petits Valents han participat en les  fotografies realitzades per 31 fotògrafs professionals de reconegut prestigi
 
El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el germà superior de l’Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu, Quim Erra, han presidit, aquest matí, la presentació de la nova edició del calendari solidari “Bombers amb Causa” i la posterior festa que s’ha realitzat a la plaça de l’Hospital.
 
El conseller ha fet un agraïment especial als nens que participen en aquest projecte “per ajudar-nos a fer el calendari”. Jané també ha volgut tenir paraules de reconeixement pels bombers i cossos de seguretat "ara que vivim situacions crítiques deixeu-me que doni les gràcies a tots aquells que vetlleu per la nostra seguretat” ha dit.

El titular d’Interior també ha destacat la gran feina que es fa des de l’obra social de Sant Joan de Déu perquè "ens ajuden a tirar endavant una causa molt noble”.

El conseller ha explicat que així com els Bombers d'Andorra es van afegir al projecte l'any passat, aquest any ho han fet els de Barcelona.
 
Per acabar, Jané ha animat als assistents a comprar el calendari " amb només 10 euros que costa hem aconseguit en 5 anys més de 200 mil euros que van dirigits a beques x investigar malalties maternoinfantils”. “Són diners solidaris" ha afegit.
 
A l’acte d’avui també hi han assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés; la delegada del Govern a Barcelona, Núria Colomé; el director del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Pardo; el sotsdirector de Bombers d’Andorra, Jordi Farré; la Dra. Belén Pérez, investigadora del projecte de recerca finançat per la beca “Bombers amb Causa” i els tres bombers voluntaris impulsors del projecte, David Colomé, Arnau Fabregat i Òscar Sánchez, entre d’altres comandaments operatius i autoritats.
 
Amb la festa infantil, els Bombers de la Generalitat i l’Hospital Sant Joan de Déu han celebrat els cinc anys d’aniversari del projecte solidari, que ja ha aconseguit recaptat més de 214.000€, i que ha comptat amb la participació de 190 Petits Valents i 31 fotògrafs de reconegut prestigi professional.
 
Durant tot el matí, s’han organitzat un seguit d’activitats especialment adreçades als nens i nenes, com el circuit en el que els infants han hagut de vestir-se amb l’equipació dels bombers, la xocolatada, els gegants bombers de la Llacuna, l’exhibició del Grup Caní de Recerca dels Bombers de la Generalitat. També s’hi han exposat vehicles de bombers dels cossos de la Generalitat, d’Andorra i de Barcelona.
 
 
El calendari solidari “Bombers amb Causa”
El projecte del calendari solidari “Bombers amb causa” va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris, Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que continuen sent els promotors del projecte. Amb l’edició 2016 del calendari, que té la pràctica d’esports com a fil conductor, i que és la cinquena ocasió en què la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, de la qual depenen els Bombers de la Generalitat, i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren, el projecte continua la seva consolidació.
 
A l’igual que en les edicions anteriors, els autèntics protagonistes d’aquest calendari solidari són els nens i nenes de l’hospital Sant Joan de Déu, que han estat fotografiats amb personal dels Bombers de la Generalitat, dels Bombers d’Andorra i dels Bombers de Barcelona, a diferents escenaris, majoritàriament, parcs de Bombers.
 
 
Més de 214.000€ recaptats per a la beca “Bombers amb Causa”
Com en totes les edicions anteriors, els fons que s’aconsegueixin amb la venda del calendari solidari serviran per finançar la beca de recerca i investigació en l’àmbit pediàtric Bombers amb Causa que convoca l’Hospital Sant Joan de Déu i que s’atorga per concurs a investigadors de l’Hospital, per decisió d’un jurat integrat per experts interns i externs a la institució.
 
Les vendes de les quatre anteriors edicions del calendari han permès recaptar més de 214.000€.
 
 
Els Bombers d’Andorra i els Bombers de Barcelona se sumen al projecte
L’edició 2016 del calendari “Bombers amb Causa”, la cinquena, compta amb la important col·laboració dels Bombers d’Andorra, per segon any consecutiu, i dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, que enguany s’incorporen al projecte solidari. El calendari suma, així, dues importantíssimes col·laboracions dels dos cossos de Bombers, els quals no només han protagonitzat, amb els nens i nenes algunes de les fotografies, sinó que col·laboraran també en la distribució i venda del calendari.
 
 
Fotògrafs amb Causa
Des del seu inici, el calendari solidari “Bombers amb Causa” ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies.
 
En el calendari 2016, hi han participat Tony Lara, Elisenda Pons, Danny Caminal, Jordi V.Pou, Pepe Encinas, Pere Tordera, Jordi García, Pepe Puntí, Guillem Sans, Ricard Cugat, Joan Manuel Baliellas, David Allende, i la il·lustradora Marina Vergés.
 
 
On es pot adquirir?
El calendari solidari ja es pot adquirir, a un preu de 10€, a les botigues Abacus, Natura i Bon Preu, que col·laboren com a punts de venda, a més de la botiga de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a través de la web de l’Obra Social Sant Joan de Déu (obrasocialsantjoandedeu.org), i a través dels cossos de Bombers de la Generalitat, d’Andorra i de Barcelona.
 
 
Trobareu els vídeos del making of del calendari solidari 2016  Bombers amb causa (editat per l’equip d’Enregistrament d’Imatges dels Bombers de la Generalitat)  i fotografies del calendari al següent enllaç: http://83.247.130.22 (usuari: mcbombers i password: bombers122446).
 

Més informació