• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 10 al 12 de febrer

Torna
Diumenge, 12 de febrer de 2017
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h del divendres 10 de febrer fins a les 20.00 h d’avui diumenge dia 12, no s’ha registrat cap víctima mortal per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
Pel que fa a la mobilitat,  aquesta tarda de retorn del cap de setmana cap a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han registrat retencions a les següents vies:
 
C-16: fins a 20 km de retencions intermitents entre la boca sud del Túnel del Cadí i Berga
C-14: 3 km a Organyà i 6 a Ponts
N-260: 2 km a Campdevànol
C-55: 1 km a Castellgalí
 
Alguns trams d’aquestes afectacions encara s’estan registrant en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries. Cal destacar que per minimitzar les congestions de la tornada d’avui diumenge, s’han disposat mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-16 a Berga, Cercs i Riu de Cerdanya, a la C-55 a Castellgalí i a la C-17 a Ripoll.
 
Per altra banda, des de l’SCT es demana als usuaris que aquest vespre, davant l’activació en fase de prealerta del pla Procicat per les ventades que poden afectar el sud de Catalunya, així com les cotes altes del Pirineu i el Prepirineu, extremin al màxim la precaució en la conducció, sobretot vehicles grans que circulin buits o amb remolc per més risc de bolcada. A més, els conductors de tots els vehicles han de vigilar la distància lateral en els avançaments, atès que la trajectòria es pot desviar, subjectar el voltant amb fermesa i amb les dues mans, i reduir la velocitat.
 
Quant ahir dissabte, en general va predominar la fluïdesa si bé es van registrar retencions a la N-145 d’entrada a Andorra i també hi va haver cues a la C-58 a Sant Quirze del Vallès en sentit sud i d’entrada a Barcelona per dos accidents. De fet, per minimitzar l’afectació viària derivada d’aquesta última incidència es va obrir el carril bus-VAO per a tots els vehicles amb independència del nombre d’ocupants.
 
Per últim, cal destacar que divendres a la tarda, a la C-16 hi va haver fins  a 9 km de retencions a l’altura de Cercs en sentit nord.