• Imprimeix

Simulacre d'incendi als Pavellons Firals de de Mollerussa

Torna
Dijous, 09 de març de 2017
Imatge del Simulacre

Imatge del Simulacre

  • L’exercici ha consistit en un incendi en una cuina del restaurant dels pavellons firals, amb l’evacuació de tot el recinte
  • El simulacre, organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i la Fira de Mollerussa, ha posat a prova el Pla d’Autoprotecció (PAU) de la Fira de Sant Josep 2017
Els Pavellons Firals de Mollerussa han acollit avui un simulacre d’incendi amb posterior evacuació de 160 persones dels Pavellons Firals i que ha provocat tres ferits.
 
El simulacre ha servit per comprovar l’operativitat del Pla d’Autoprotecció (PAU) de la Fira de Sant Josep 2017, que s’ha activat en emergència i ha requerit l’ajuda de mitjans externs. L’exercici ha servit per practicar i analitzar les accions del seu personal; posar a prova la coordinació entre els diferents grups actuants en una emergència; comprovar el sistema d’avisos i practicar la recepció dels serveis externs a la instal·lació.
 
Un cop detectada l’emergència, s’ha iniciat el protocol de trucades al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Local de Mollerussa.
 
El foc ha tingut lloc a la cuina del restaurant dels Pavellons Firals. Segons les primeres informacions hi ha hagut dos ferits (per cremades i intoxicació per fum), que no podien sortir de la cuina. Davant la impossibilitat d’extingir el foc amb els mitjans propis, s’ha decidit evacuar els pavellons i la sala 2, que estava plena de visitants. Durant l’evacuació un visitant també ha patit un infart.
 
Els vigilants de Seguretat s’han encarregat d’indicar l’accés a la zona de l’emergència a la Policia Local de Mollerussa i als Mossos d’Esquadra, i després aquests ja han pogut donar les indicacions als bombers.
 
En arribar al lloc, els Bombers de la Generalitat han passat a comandar l’emergència i hi han participat amb una autobomba i un vehicle de comandament (en total 8 efectius). La seva intervenció ha consistit en fer l’extinció de l’incendi, la primera atenció sanitària i la posterior evacuació de les dues persones afectades fins a posar-les a disposició de la Creu Roja. Alhora, també han supervisat l’evacuació preventiva del centenar de persones que es trobaven dins el recinte de la Fira i han revisat la totalitat de la instal·lació per constatar que no hi quedava cap persona atrapada.
 
La Creu Roja ha participat a l’exercici amb 4 socorristes, un coordinador i una ambulancia.
 
Els Mossos d’Esquadra, amb una patrulla, han coordinat el grup d’ordre i, juntament amb els efectius de la Policia Local de Mollerussa, s’han encarregat del control d’accessos i acordonar la zona. La Policia Local ha intervingut amb tres efectius i tres vehicles policials.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat al lloc un tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil a Lleida fent les funcions d’observador.
 
Al simulacre hi han participat gairebé 200 persones entre figurants, efectius de seguretat i sanitaris, observadors i personal de Fira de Mollerussa. Pel que fa a figurants, l’acció ha comptat amb la col·laboració d’estudiants de l’Institut Mollerussa i de La Salle. Així mateix, hi han participat: Protecció Civil de la Generalitat i personal de Fira de Mollerussa (organitzadors del simulacre), Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local de Mollerussa, Grup Sevenponent i Creu Roja .