• Imprimeix

Protecció Civil de la Generalitat organitza un curs d'elaboració de documents del pla DUPROCIM per als municipis tarragonins

Torna
Dimecres, 15 de març de 2017
Protecció Civil de la Generalitat ha iniciat avui el curs sobre l’elaboració del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM). El curs, organitzat per Protecció Civil de la Generalitat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, té lloc a l’edifici del CAT112 de Reus i està destinat a personal de l’administració local de les comarques del Camp de Tarragona i d’empreses que tinguin encarregada l’elaboració d’un DUPROCIM.
 
L’objectiu del curs, impartit pel personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Tarragona, és saber elaborar el pla DUPROCIM, identificar els elements més importants que cal desenvolupar en aquest pla i conèixer els tràmits d’aprovació i homologació.
 
El programa es distribueix en quatre sessions d’anàlisi i treball en equip en què es tractarà el següent temari:
  • Decret 155/2014. Generalitats i organització municipal. Dades generals del municipi. Organització municipal de protecció civil. Programa d’implantació i manteniment. Procediment de presentació del pla.
  • Anàlisi del risc. Vulnerabilitat municipal. Cartografia bàsica i específica.
  • Procediments operatius de risc. Fitxes d’actuació. Directori telefònic i catàleg de mitjans.
  • Presentació de casos pràctics.
 
Les classes s’impartiran a una cinquantena d’alumnes de municipis, consells comarcals, tècnics de la Diputació i empreses que tinguin encarregada l’elaboració d’un DUPROCIM. L’alumnat assistirà a les quatre sessions del curs, que s’inicia avui i finalitza a meitat de juny. Per atendre l’alta demanda del curs Protecció Civil de la Generalitat n’ha organitzat dues edicions.
 
Mitjançant el Decret 155/2014 s’estableix que els municipis poden elaborar i homologar tots els plans bàsics d’emergència, els plans d’actuació municipal i els plans específics municipals en un sol document que és el DUPROCIM. Els municipis que han de redactar el document únic de protecció civil han d’incloure-hi l’anàlisi de tots els riscos i la vulnerabilitat que afecten el municipi d’acord amb els diferents plans, així com els procediments operatius per risc i la cartografia específica per a cada risc, entre altra informació.