• Imprimeix

Balanç de les incidències més destacades de l'operació retorn de la Setmana Santa 2017

Torna
Dilluns, 17 d'abril de 2017
Durant les operacions sortida i en el que portem d’operació retorn no hi ha hagut cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana catalana
 
Entre les 12.00 d’ahir diumenge i les 20.00 h d’avui dilluns, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 584.188 vehicles, un 94,2% dels 620.000 vehicles previstos fins a les 24 h

Els problemes circulatoris més destacats s’han registrat a diversos trams de l’AP-7 sud, l’A-2 i la N-340

L’SCT demana extremar la precaució al volant per aquells que encara no han tornat a casa
Durant els dies laborables de Setmana Santa  hem de lamentar un sinistre mortal amb una persona morta a la xarxa viària interurbana catalana
 
Cristina Pou, subdirectora general de Gestió del Trànsit, ha destacat en el balanç del dispositiu especial de Setmana Santa que “afortunadament durant els dies festius i durant les operacions sortida i en el que portem d’operació retorn no hi ha hagut cap sinistre mortal a les carreteres catalanes” i en aquest sentit ha valorat positivament el bon comportament dels conductors a la carretera.  
 
Amb tot, durant els dies laborables de Setmana Santa una persona ha mort en l’únic sinistre mortal a les carreteres i autopistes catalanes, que va tenir lloc el passat dimarts a l’A-7 a Cambrils.
 
Tenint en compte el que resta de retorn de Setmana Santa, el Servei Català de Trànsit demana màxima atenció durant la conducció, evitar distraccions i respectar les normes de circulació per la seguretat de tothom a les carreteres.
 
Pel que fa a mobilitat, entre les 12.00 d’ahir diumenge, quan va començar l’operació retorn, i les 20.00 h d’avui dilluns, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 584.188 vehicles, el que representa un 94,2% dels previstos (620.000 vehicles), quan l’any passat ho van fer un total de 612.813 vehicles fins a les 24 h.
 
Pel que fa al desenvolupament de la mobilitat d’avui dilluns, la via que ha concentrat més volum de trànsit ha estat l’AP-7 sud on hi ha hagut retencions de fins a 18 km entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès, fins a 10 km a Roda de Barà i 7 km a l’Ametlla de Mar. A més també hi ha hagut retencions a Martorell (2 km) i al Papiol (fins a 6 km). Al matí, l’AP-7 nord també hi ha hagut retencions de fins a 9 km entre Maçanet i Fogars de la Selva.
 
Una altra via que ha registrat problemes importants aquesta tarda ha estat l’A-2, ja que s’han registrat fins a 30 km de retencions intermitents entre Lleida i Vilagrassa. En aquesta via la situació s’ha vist agreujada perquè dins la retenció inicial s’ha produït un accident que ha causat la restricció d’un carril. A la mateixa A-2 també hi ha hagut 3 km de cua a Esparreguera i 5 a Òdena.
 
A més també hi ha hagut problemes de trànsit a la N-340 a Altafulla (7 km) i Comarruga (fins a 9 km); i, al matí, retencions a la C-16 a la Nou de Berguedà (8 km), a la C-14 a Ponts (5 km) i la C-17 a Ripoll (2 km)
 
Ahir diumenge la situació també va ser complicada en algunes vies. D’entre d’altres problemes, cal destacar:
 
-       AP-7 Sud: 20km de retenció a Vilafranca del Penedès i  10km entre Martorell i el Papiol en sentit Barcelona;
-       N-340: 17km amb trams d’aturades a Torredembarra en sentit Vilafranca i 2km a Altafulla en sentit Tarragona d’accés a l’AP-7;
-       C-31: aturades en un tram de 10km entre Castell-Platja d’Aro i Llagostera d’enllaç amb la C-65;
-       C-16: 7 km d’aturades a Nou de Berguedà en sentit sud;
-       C-65: 4,50km d’aturades entre Santa Cristina d’Aro i Llagostera en sentit nord;
-       AP-7 Nord: 4km de retenció a la Roca del Vallès i 2km d’intensitat a Castellbisbal en direcció Barcelona;
-       A-2: 5km de retenció a l’altura d’Abrera en sentit Barcelona;
-       C-14: 4km de cua a Alcover en sentit nord cap a Lleida;
-       C-32: retencions de fins a 2km a Gavà en direcció Barcelona.
 
 
A més, diversos accidents van provocar afectacions i restriccions a vies com la C-14 a Artesa de Segre, on la sortida de via d'un vehicle que va bolcar va fer 2 ferits menys greus; la C-16 a Bagà, on van topar 4 vehicles sense ferits; o la C-31 a Calafell, on per una topada entre 2 vehicles una persona va resultar ferida lleu. A part, també hi va haver una col·lisió entre cotxe i una motocicleta a la N-II a Santa Susanna a conseqüència de la qual el motorista va resultar ferit crític i a la LV-3024 a Preixens la sortida de via d’un turisme va ocasionar un ferit greu.
 
La subdirectora general de Gestió del Trànsit, Cristina Pou, també ha subratllat que durant el dispositiu especial de Setmana Santa, per part del Servei català de Trànsit, s’han disposat tots els mitjans tècnics i humans per garantir una mobilitat el màxim de segura i fluïda possible amb, entre d’altres mesures, la instal·lació de 230 km de mesures especials de circulació.
 
En aquest sentit cal tenir en compte que tant ahir com avui, per facilitar l’operació retorn el Servei Català de Trànsit ha disposat mesures a:
 
Retorn 2a fase: diumenge 16 d’abril
 
DIA
VIA
SENTIT
TRAM
TIPUS DE MESURA
DIUMENGE 16/04
C-16
Sud
BALTARGA
Carril d’incorporació
C-16
Sud
CERCS – BERGA
Cancel·lació carril esquerre
C-16
Sud
BERGA SUD – BERGA CENTRE
Carril addicional
C-31
Sud
Rotondes LA NÀUTICA i LES OVELLES
Inversió prioritats
C-65
Nord
Variant de CASSÀ DE LA SELVA
Inversió prioritats rotondes
AP-7
Sud
MAÇANET – Peatge LA ROCA
Carril sentit contrari
AP-7
Nord
VILAFRANCA – Peatge MARTORELL
Carril sentit contrari
AP-7/B-23
Sud
Peatge MARTORELL – BARCELONA (Av. Diagonal)
Carril sentit contrari
C-58cc
Sud
Bus VAO
Obert a TOTS els vehicles
C-17
Sud
RIPOLL
Actuació a les rotondes
 
Retorn 2a fase: dilluns 17 d’abril
 
DIA
VIA
SENTIT
TRAM
TIPUS DE MESURA
 
 
DILLUNS 17/04
C-16
Sud
BALTARGA
Carril d’incorporació
C-16
Sud
CERCS – BERGA
Cancel·lació carril esquerre
C-16
Sud
BERGA SUD – BERGA CENTRE
Carril addicional
C-55
Sud
CASTELLGALÍ-MANRESA
Cancel·lació carril esquerre
C-65
Nord
Variant de CASSÀ DE LA SELVA
Inversió prioritats rotondes
C-31
Sud
Rotondes LA NÀUTICA i LES OVELLES
Inversió prioritats
C-32
Nord
PEATGE VILASSAR-B20
Carril Sentit contrari
AP-7
Sud
MAÇANET – Peatge LA ROCA
Carril sentit contrari
AP-7
Nord
VILAFRANCA – Peatge MARTORELL
Carril sentit contrari
AP-7/B-23
Sud
Peatge MARTORELL – BARCELONA (Av. Diagonal)
Carril sentit contrari
C-32
Sud
CASTELLDEFELS-CORNELLÀ
Carril sentit contrari
C-58cc
Sud
Bus VAO
Obert a TOTS els vehicles
C-17
Sud
RIPOLL
Actuació a les rotondes
 
 
Per últim, cal destacar que en el transcurs de la segona fase de la Setmana Santa 2017, des del dijous 13  fins avui dilluns 17 d’abril, un total de 1.868 agents dels Mossos d’Esquadra han vetllat per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya.
 
Els agents dels Mossos d’Esquadra s’encarreguen de la vigilància i regulació del trànsit, actuant en les incidències que hi pugui haver i que afectin a la mobilitat, prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària catalana. Així, s’han establert, tant en les vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i amb més circulació, un total de 1.751 controls.