• Imprimeix

El CCLBlanquerna inaugura l'exposició 'La ficción es una realidad por suceder', una producció de la Fundació Joan Miró

Torna
Divendres, 21 d'abril de 2017
 
    Inaugura l'acte Ferran Mascarell, delegat del Govern a Madrid.
 
    L’artista, Ana Garcia-Pineda presenta una proposta on el dibuix, el text i l’àudio es combinen creant universos paral·lels
 
Madrid.- Dissabte 22 d’abril, a les 12.00h, tindrà lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (c/ Alcalá, 44 www.ccblanquerna.cat), seu de la Delegació del Govern a Madrid, la inauguració de l’exposició La ficción es una realidad por suceder, basada en textos de l’artista Ana Garcia-Pineda (Sabadell, 1982). Aquesta mostra, que romandrà oberta al públic fins al 24 de juny, forma part de Peu a fora. Expedicions i diàspores, un cicle d’Espai 13 de la Fundació Joan Miró comissariat per Jordi Antas i produït per la Fundació Joan Miró amb la col·laboració de Fundació BancSabadell.
 
El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ferran Mascarell, inaugurarà aquesta mostra que s’inscriu en els actes organitzats amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2017 al CCLBlanquerna.
 
Mitjançant àudios, dibuixos i escultures, Ana Garcia-Pineda analitza el món real a través de la creació d’altres mons que creiem fantàstics.  
 
Per fer-ho, he pres el nostre món com a punt de partida, modificat una llei natural o social i analitzat totes les conseqüències que aquest canvi provocaria (a nivell econòmic, identitari, social...)El projecte està format per nou instal·lacions d'àudio (on es narra el funcionament de nou mons) acompanyades per dibuixos, escultures o instal·lacions que en cap cas il·lustren l'àudio sinó que ofereixen altres possibilitats i afegeixen informació a la història narrada. Una anàlisi de el “real” a través de el “irreal” (…)     ( Ana Garcia-Pineda )
 
Un traç senzill i aparentment naïf, acompanyat d’uns textos aforístics d’humor que la pròpia artista posa en veu són la base d’aquest projecte que, com defineix Garcia-Pineda, neix des del literari i a partir d’un interès en les teories dels mons possibles.
 
Ana Garcia-Pineda (Sabadell, 1982), artista llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i la Universität der Künste, Berlín. Ha exposat de manera individual a diverses institucions (És físicament impossible per als porcs mirar al cel, a la galeria + R, a Barcelona; Enterrar els problemes i esperar a l'arribada dels zombis, a Abisal, a Bilbao) i també col·lectivament (I will not throw rocks a la galeria Form & Content a Londres o Cosmopolitan Barcelona, a Dia Art Foundation a Nova York). Garcia-Pineda rep en 2015 de la Fundació Corominas el Premi al Millor Artista Català i és guardonada amb el 1r Premi d'Arts Visuals Injuve. Ha estat recolzada i becada per diferents institucions com la Fundació Guasch Coranty, Espai Zer01 o BCN Producció-ICUB i actualment participa en el projecte Artistes en Residència de l'ICUB. El 2008 edita el llibre Máquinas y Maquinaciones i en 2011 participa en la Biennal de Turku al Museu Aboa Vetus & Ars Nova Museum (Finlàndia). L'obra d'Ana Garcia-Pineda forma part de col·leccions tan nacionals (Banc Sabadell Atlantic) com internacionals (Li FRAC Corse). www.anagarciapineda.com/