• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 12 al 14 de maig

Torna
Diumenge, 14 de maig de 2017
El Servei Català de Trànsit informa que aquest cap de setmana, entre les 15.00 h de divendres dia 12 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 14 de maig, s’ha registrat una víctima mortal en un accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
Concretament, el sinistre va ocórrer divendres al vespre a la C-31 a Sant Adrià de Besòs en sentit Mataró entre un turisme i una motocicleta. En l’accident va morir el conductor del vehicle de dues rodes, en el qual també viatjava un menor que va resultar ferit de gravetat.  
 
Pel que fa a la mobilitat, en aquesta tarda d’operació retorn del cap de setmana cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’han registrat retencions de 9 km a l’AP-7 entre Fogars de la Selva i Maçanet arran d’un vehicle avariat i 3,5 km més a l’altura de la Roca del Vallès. També hi ha hagut 4 km de congestió a la C-17 a Parets del Vallès i 3 km més a Granollers arran d’un accident, i intensitat a la C-65 a Santa Cristina d’Aro, a la C-31 a Vilanova i la Geltrú i a l’N-340 a Altafulla, al Vendrell, a Castellet i la Gornal i a Vallirana. A més, a primera hora de la tarda un turisme ha bolcat a la C-17 a Tagamanent en sentit Barcelona i s’han registrat retencions de 3,5 km.
 
Algunes d’aquestes afectacions encara es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries. Cal destacar que per minimitzar les retencions de la tornada d’avui diumenge, s’ha habilitat un carril addicional en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell.
 
D’altra banda, aquest cap de setmana el Servei Català de Trànsit ha establert  diverses mesures especials de trànsit que han facilitat l’accés i el posterior buidatge del Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló amb motiu del Fórmula 1 Gran Premi d’Espanya Pirelli 2017. En coordinació amb els Mossos d’Esquadra s’han habilitat diferents carrils addicionals tant d’entrada al recinte esportiu com de sortida que han contribuït a minimitzar les afectacions viàries d’ahir i d’avui diumenge, quan ha tingut lloc la cursa. El dispositiu s’ha desplegat principalment en aquestes vies: C-35, C-17, BP-5002, BV-5003, C-352 i AP-7, que, per la concentració de vehicles, han registrat puntualment trams de retencions, tot i que no hi hagut problemes viaris importants.  
 
Convé destacar que el Servei Català de Trànsit ha gestionat i ha fet seguiment en temps real de l’operatiu de trànsit des del Centre d’informació Viària de Catalunya (CIVICAT), que ha estat connectat amb el Centre de Satèl·lit de Gestió de Trànsit i Coordinació Local, ubicat al propi circuit. A més, en els exteriors del Circuit, els espectadors han pogut veure la campanya de conscienciació viària “La carretera no és el Circuit. Respecta els límits de velocitat. A tots ens hi va la vida”, per alertar dels riscos de la velocitat excessiva.
 
Ahir dissabte, en general, el trànsit va ser fluid. Amb tot, cal destacar les següents incidències viàries:
 
  • Un accident entre dos turismes i tres ferits menys greus va provocar restriccions de trànsit a l’AP-7 a l’altura de Cervià de Ter en sentit nord
  • Arran d’unes obres a l’A-2 a Abrera hi va haver retencions de 3 km en sentit Lleida i un vehicle incendiat va ocasionar afectació viària a la mateixa autovia a Sant Joan Despí cap a Barcelona
  • La B-231 a Esparreguera va estar parcialment tallada per la retirada d’un camió accidentat
  • Un sinistre a la ronda de Dalt va provocar retencions entre Roquetes i Trinitat en sentit Llobregat i també va afectar la circulació de la pota Nord/B-20 a Santa Coloma de Gramenet
  • Un accident a la C-32 a Esplugues de Llobregat va tallar un carril en sentit Llobregat
  • A la matinada de dissabte a diumenge, l’A-22 ha estat tallada a Alpicat en sentit Lleida per un accident entre dues furgonetes i un turisme amb cinc ferits lleus