• Imprimeix

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi d'indústria de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)

Torna
Dimarts, 16 de maig de 2017
 
 
Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l’incendi a la indústria de tractament d’asfalt de Sant Cugat del Vallès que s’ha declarat aquesta matinada, un cop han donat per apagats totalment els punts actius que quedaven a l’interior de la indústria.
 
En el moment en què els Bombers han donat per controlat l’incendi, a les 08’20 hores del matí, les tasques d’extinció s’han concentrat en acabar d’apagar els nou reactors i els sis dipòsits d’emmagatzematge amb asfalt i betum que hi havia a la zona de producció, ubicada al centre de la nau. Aquesta zona, és la part més afectada de la indústria, tot i que l’incendi ha causat danys a tota la nau, la qual té una sola planta d’uns 4.000 m2 de superfície amb dos altells. A més, a causa de l’incendi, també ha cedit una part de la coberta, d’uns 200 m2.
 
A les 11.00 hores del matí, un cop realitzada la reunió de coordinació amb tots els cossos actuants, els Bombers de la Generalitat ja han aixecat l’ordre de desallotjament de les naus del costat i els treballadors han pogut reprendre l’activitat. Cal destacar que no hi ha hagut cap persona ferida a causa d’aquest incendi.
 
L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha desactivat el seu Pla d’Actuació Municipal (PAM) que havia posat en alerta. El tècnic de Protecció Civil municipal, que s’havia desplaçat al lloc per realitzar tasques logístiques i fer seguiment in situ de l’evolució de l’incendi, ha confirmat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat que no hi ha hagut afectació directa a la població, i que les aigües de l’extinció no afectaven a la riera de Rubí i anaven al clavegueram. Protecció Civil de la Generalitat ha informat a l’Agència Catalana de l’Aigua, que ho ha comunicat a la depuradora. A l’inici de l’incendi, Protecció Civil ha facilitat les dades de previsió del vent del Servei Meteorològic de Catalunya a Sant Cugat del Vallès, per fer seguiment de l’evolució de la columna de fum. També s’ha garantit la coordinació entre l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l’empresa afectada per l’incendi per a la correcta recollida dels residus generats.
 
A hores d’ara, les 13 dotacions dels Bombers que han treballat en l’extinció s’han retirat del lloc, al igual que la resta d’operatius que també han treballat: efectius de la Policia Local i dels Mossos d’esquadra, fent control d’accessos i de les empreses desallotjades, Protecció Civil i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 16 de maig de 2017
15.15 hores