• Imprimeix

El nou comissari de Barcelona, Joan Portals, anuncia que es reforça l'estructura de comandament a la Regió per a afrontar els nous reptes de la ciutat

Torna
Dimecres, 17 de maig de 2017
·  En l’acte que s’ha celebrat avui a la comissaria de Sant Andreu el comissari Joan Carles Molinero s’ha acomiadat de la Regió, ja que a partir d’ara assumirà responsabilitats com a cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central
 
· Portals tindrà com a sotscap el comissari Xavier Porcuna i ambdós estaran acompanyats en el comandament de Barcelona dels intendents Antoni Sánchez i Antoni Milla
Aquesta tarda s’ha celebrat a la comissaria de Sant Andreu, a Barcelona, l’acte oficial de presa de possessió del comissari Joan Portals com a nou cap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona (RPMB). Durant el transcurs de l’esdeveniment s’ha fet un acte simbòlic del traspàs de la Regió entre els comissaris Joan Carles Molinero, fins ara cap de la RPMB, i Joan Portals.
 
L’acte també ha comptat amb la presència del director general de la Policia, Albert Batlle, del major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, del cap i el sotscap de la RPMB, comissaris Joan Portals i Xavier Porcuna, el comissari Joan Carles Molinero, els intendents Antoni Sánchez i Antoni Milla i dels comandaments de les diverses comissaries i serveis dels Mossos a la Regió Policial Metropolitana Barcelona.
 
El comissari Joan Portals ha anunciat que “es reforçarà l’estructura de comandament de la Regió, fet que ha de permetre una millor coordinació per a fer-nos més forts i per a donar resposta als diferents reptes que vinguin”. En aquest sentit, ha dit que faran “un pas ferm endavant per a donar resposta a la ciutadania, tenir més presència als barris i treballar per al turisme, entre altres aspectes”.
 
D’altra banda, el comissari Joan Carles Molinero, que a partir d’ara assumirà responsabilitats com a cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, ha agraït “la complicitat i el treball de tots els comandaments” que avui han estat presents en l’acte. I també ha parlat de la “qualitat de la feina que s’ha fet durant els sets anys i quatre mesos que he estat al capdavant de la Regió, els quals han passat molt ràpid per la dinàmica de la pròpia ciutat que té molts actes, activitats, dispositius, etc.”
 
El major dels mossos, Josep Lluís Trapero, ha valorat “la bona feina feta a la Regió” i ha felicitat els nous comandaments que avui han pres possessió del càrrec. Així mateix, ha demanat a tots els comandaments que cal tenir una mirada cap a fora perquè “som un instrument per a protegir la gent, per fer la vida de la gent més còmoda, més digna, més justa i més lliure”.
 
Per la seva part, el director general de la Policia, Albert Batlle, ha felicitat els nous comandaments i “la feina feta per l’antic equip que dirigia la Regió”. En el seu parlament, Batlle ha parlat d’un Cos que ha assolit “la maduresa i una forta consolidació per a afrontar petites i grans crisis”. I ha recordat “el moment d’estima i reconeixement que tenen els Mossos per part de la ciutadania”. Finalment, ha volgut agrair explícitament la feina realitzada per l’intendent Lluís Estapé durant aquests anys a la RPMB.
 
Joan Portals, que fins ara era el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, tindrà com a segon el comissari Xavier Porcuna, que estava exercint de portaveu del Cos. Tots dos estaran acompanyats en el comandament de la Regió per l’intendent Antoni Sánchez, que era el cap de la comissaria de Ciutat Vella, i Antoni Milla, que treballava com a sotscap de la Comissaria General de Recursos Operatius.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 17 de maig 2017