• Imprimeix

Jané explica a Itàlia els plans de prevenció antiterrorista dels Mossos d'Esquadra

Torna
Divendres, 19 de maig de 2017
FOTO

FOTO

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha participat com a ponent en la conferència d’EFUS sobre les Recomanacions per a la prevenció del radicalisme a nivell local. Jané ha explicat que a Catalunya la lluita contra el terrorisme i el radicalisme és una prioritat: “El terrorisme és global, tots hi estem exposats i per això, les hores de dedicació dels Mossos d’Esquadra en matèria preventiva ja són del 32% del patrullatge del cos. Aquesta intensitat – ha assegurat el conseller- està donant resultats a Catalunya on s’han fet 7 operacions antiterroristes amb un total de 22 detencions”.

El titular d’Interior ha destacat la importància de la col·laboració internacional en matèria de seguretat, i ha posat d’exemple la darrera operació contra el terrorisme feta a Catalunya on alguns dels detinguts estaven relacionats presumptament amb els atemptats de Bèlgica el març de 2016. “L’amenaça no coneix fronteres i per tant, és bàsic que les policies dels diferents països col·laborin, estiguin coordinades i intercanviïn informacions per poder ser claus a l’hora de detectar un possible atemptat”, ha insistit.
 
El conseller, davant d’un auditori amb autoritats, experts i altres professionals de l’àmbit de la seguretat, ha explicat els Procediments de Detecció de Radicalisme Islamista, els anomenats PRODERAI, “l’objectiu dels quals és avançar-nos a possibles radicalitzacions i detectar-les a temps. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han realitzat un total de 108.842 contactes des de les diferents oficines de proximitat”.

Jané també ha posat en valor la tasca de la Policia de Catalunya pel que fa a Internet segura “la xarxa és un espai d’oportunitats però també es pot utilitzar per radicalitzar persones com precisament com fa DAESH. És un espai que ha de preocupar a nivell de seguretat europea”. En aquesta línia, Jané ha detallat que els Mossos d’Esquadra han efectuat un total de 153.000 xerrades sobre Internet segura.
 
El conseller ha clos la conferència convidant a tots els assistents a participar del fòrum que se celebrarà a Barcelona els dies 15 a 17 de novembre.