• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 16 al 18 de juny

Torna
Diumenge, 18 de juny de 2017
El Servei Català de Trànsit informa que, des de les 15.00 h de divendres 16 de juny fins a les 20.00 h d’avui diumenge 18, s’ha registrat una víctima mortal per accident de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana.
 
Concretament el sinistre ha estat avui a primera hora a la C-31 a l’altura de Badalona amb una única motocicleta implicada i ha mort la passatgera del vehicle. Convé destacar que amb aquesta víctima mortal, ja són 20 els motoristes que han perdut la vida aquest 2017 a les carreteres, 11 més que l’any passat en el mateix període. Davant d’això, el Servei Català de Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva vulnerabilitat i a la resta d’usuaris, respecte i adoptar actituds protectors per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu.
 
Pel que fa a la mobilitat, en aquesta tarda de diumenge d’operació retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’ha registrat una situació viària complicada a la C-32 entre Cabrera de Mar i el Masnou arran d’un accident que ha restringit entre un i dos carrils de la calçada en sentit Barcelona i de retruc també ha afectat l’N-II amb retencions de 4 km. A la mateixa C-32 hi ha hagut 5 km de lentitud a la zona de Mataró i d’altra banda, s’han format 9 km de congestió a l’AP-7 a la Roca del Vallès, 6,5 km a l’altura de Martorell per un turisme avariat i 3 km més a Sant Sadurní d’Anoia.
 
A la zona de la Costa Brava també s’han registrat retencions a la C-65 entre Platja d’Aro i Cassà de la Selva i a la C-31 a Santa Cristina d’Aro. Al Garraf, un turisme avariat a l’interior d’un túnel de la C-32 a Sitges ha provocat 4 km de congestió i hi ha hagut 4 km més d’intensitat a Sant Pere de Ribes. De la Costa Daurada convé destacar que s’han registrat diversos trams de retencions a l’N-340 a l’Arboç, el Vendrell i Altafulla, i hi ha hagut 4 km més lentitud a la C-31 a Cubelles. D’altra banda, a la C-14 s’han format retencions entre la Riba i Montblanc.
 
La majoria d’aquestes afectacions encara es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries. Cal destacar que per minimitzar les retencions de la tornada d’avui, s’han establert mesures especials a la C-31 a Castell-Platja d’Aro en sentit oest i a la C-65 a Cassà de la Selva en sentit Girona. A més, s’han habilitat un carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 de Sant Celoni a la Roca del Vallès i de Vilafranca del Penedès a Martorell i també a la C-32 nord de Vilassar de Mar a Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat.
 
Al llarg del matí d’avui diumenge s’han registrat diversos trams de retencions cap a les zones costaneres: a la C-65 hi ha hagut 3 km a l’altura de Cassà de la Selva i a Llagostera, 4 km a la C-32 d’accés a les Botigues de Sitges i també han tingut trànsit lent la C-31 del Prat de Llobregat a Viladecans i la C-32 de Sant Boi de Llobregat a Gavà. A més, un accident ha tallat dos carrils de la C-58 a Ripollet cap a Terrassa i un camió avariat ha restringit un carril de l'AP-7 a Martorell en sentit Tarragona. Al migdia també hi ha hagut una sortida de via d’un turisme a la C-32 a Esplugues de Llobregat cap a la ronda de Dalt que ha restringit un carril i s’ha circulat a través de pas alternatiu a la C-31 a Sitges per un accident.
 
D’ahir dissabte, a més de la mobilitat elevada a les vies d’accés a la costa, l’afectació viària més destacable es va produir a l’AP-7 a Maçanet de la Selva en sentit nord arran de dos accidents que van arribar a provocar una congestió de 12 km. A la tarda, es va tallar l’N-141e a Bescanó arran d’un sinistre entre un turisme i una motocicleta.
 
Campanya de control d’alcohol i drogues
 
Convé recordar que des de divendres passat 16 de juny i al llarg de tota la setmana el Servei Català de Trànsit coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls de drogoalcoholèmia en carretera i zones urbanes. La realització d’aquests controls policials intensius finalitzarà diumenge 25 de juny i coincideix amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, una festivitat que comporta un elevat nombre de desplaçaments a les carreteres catalanes i en la qual convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles.