• Imprimeix

Jordi Jané: "El millor tribut que podem fer a les víctimes és la màxima col·laboració en l'àmbit de la seguretat"

Torna
Dilluns, 19 de juny de 2017
FOTO

FOTO

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha demanat avui “la màxima col·laboració entre tots els governs i forces de seguretat, per tal de compartir informació, avaluar escenaris de risc i activar sempre tots els nostres mecanismes de col·laboració, sense deixar de convocar ni un, per estar previnguts i donar una resposta contundent i eficaç davant aquells que volen, amb el terrorisme i la violència, destruir la nostra convivència de llibertat”.
 
Jané ha fet aquestes declaracions durant la inauguració d’una exposició amb motiu del 30è aniversari dels atemptats d’Hipercor “Una mirada a Hipercor, 30 anys desprès de l’atemptat”.
 
El conseller ha afirmat que aquesta exposició ens guia en el necessari i permanent record a les víctimes: “No podem ni volem oblidar que aquí, a Barcelona, fa 30 anys 21 persones perdien la vida i 45 van resultar ferides com a conseqüència de la violència, l’odi i el terror d’ETA”. “El millor tribut que podem fer a les víctimes és la màxima col·laboració en l’àmbit de la seguretat”, ha insistit.
 
El titular d’Interior també ha fet un agraïment especial a tots els cossos i forces de seguretat, que “treballen activament en la lluita contra el terrorisme, un terrorisme que lamentablement no coneix fronteres”. I ha reiterat “el nostre esforç compartit amb tots els països del món occidental per dir no de manera rotunda a tots aquells que ens volen atemorir des de la violència amenaçant les nostres llibertats”.
 
A l’acte també hi han assistit el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido; i la vicepresidenta del Govern i ministra per a les Administracions Territorials, Soraya de Santamaría; el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas; i la presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme, Mari Mar Blanco, entre d’altres autoritats.
 
 
 

Més informació