• Imprimeix

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla INUNCAT per les incidències ocasionades per les pluges intenses a les comarques de Girona

Torna
Divendres, 30 de juny de 2017

  • Les tempestes, acompanyades de calamarsa, han deixat 40 litres en 30 minuts al Gironès, i poden afectar les properes hores el Baix Empordà, Selva i Maresme

 

  • Protecció Civil recomana fer seguiment de la situació meteorològica i extremar les precaucions en la mobilitat en general i prop de rius i rieres, i activitats a l’aire lliure

 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquesta tarda l’ALERTA del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, per les pluges intenses que estan afectant les comarques de Girona i les múltiples incidències que estan ocasionant al territori.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges es poden mantenir encara les properes hores i afectar també les comarques del Baix Empordà, la Selva i en menor probabilitat el Maresme.
 
Segons l’SMC, només en 30 minuts, la tempesta ha deixat 52 litres/m2 a Girona; 35,1 litres/m2 a Cassà de la Selva i 23,2 a Fornells de la Selva.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 299 trucades a causa de les fortes pluges, la gran majoria al Gironès (276 trucades) seguit del Baix Empordà (9), Pla de l’Estany (6) i l’Alt Empordà (2), entre altres. La ciutat de Girona és des d’on s’han rebut més trucades (262) seguit de Salt i Bescanó.
 
Els Bombers de la Generalitat, des de les 19.00h fins a les 20.30 hores, han rebut uns 200 avisos per problemes derivats de la forta tempesta de pluja i calamarsa que ha afectat Girona. La majoria d’avisos són per inundacions o filtracions d’aigua a locals i a baixos causats per la gran quantitat d’aigua acumulada als carrers de la ciutat
 
Segons el Servei Català de Trànsit, a causa de la pluja hi ha retencions de 2 km a la C-35 a Llagostera per enllaçar amb la C-65, i a la C-65 també a Llagostera 5 km per enllaçar amb la C-31.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en la mobilitat a les carreteres i carrers de les ciutats més afectades, i també molta prudència si us trobeu prop de lleres, rius i guals. En el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.