• Imprimeix

Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en diversos serveis al medi natural

Torna
Dissabte, 15 de juliol de 2017
  • Rescat d’un parapentista accidentat greu a Amer (Selva)
  • Rescat a 2.000 metres, al Tuc de Mulleres  (Val d’Aran)
  • Rescat fluvial a Viu de Llevata (Alta Ribagorça)
  • Rescat d’un motorista accidentat a Ribes de Freser (Ripollès)
  • Rescat d’un excursionista ferit al Pla de Beret (Val d’Aran)
  • Rescat d’un barranquista accidentat a Queralbs (Ripollès)
Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en diversos serveis al medi natural dels quals destaquen:
 
Rescat d’un parapentista accidentat greu a Amer (Selva)
A les 10.45 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un accident d’un parapent en el moment de l’aterratge a la zona de Santa Brígida, a Amer. El pilot, un home de nacionalitat francesa de 58 anys, ha topat conta un mur de pedres i ha resultat ferit amb contusions diverses i una possible fractura doble a la cama. Una dotació dels Bombers han fet atenció sanitària a l’accidentat juntament amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’ha traslladat en helicòpter medicalitzat al l’Hospital Universitari Dr. JosepTrueta de Girona en estat greu.
 
Rescat a 2.000 metres, al Tuc de Mulleres  (Val d’Aran)
Prop de les dues del migdia, un avís de rescat de muntanya a Vielha e Mijaran ha fet que s’activés una ambulància i un vehicle de recolzament  dels Pompièrs d’Aran, així com un helicòpter de rescat dels Bombers de la Generalitat. L’Helicòpter ha rescatat una persona ferida a la cama a 2.000 metres d’altura aproximadament, a la baixada del Tuc de Mulleres.
 
Rescat fluvial a Viu de Llevata (Alta Ribagorça)
Pocs minuts després, els Bombers han activat dos vehicles terrestres i un helicòpter amb una unitat GRAE per un avís al Pont de Suert. Han rescatat una persona que s’havia accidentat fent barranquisme a Viu de Llevata. L’helicòpter de rescat dels Bombers ha extret la persona amb un gruatge i l’ha traslladat a l’Espitau val d’Aran amb fractura de tíbia. Una ambulància dels Pompièrs de la Val d’Aran ha rebut la persona ferida a l’heliport.
 
Rescat d’un motorista accidentat a Ribes de Freser (Ripollès)
Els Bombers han estat alertats a les 14.22 hores d’aquest servei a una pista forestal que porta fins a Bruguera, a la zona del Cortal de Pellisser, a Ribes de Freser.
Fins al lloc s’hi han desplaçat 3 dotacions i efectius dels GRAE dels Bombers. L’helicòpter del SEM ha traslladat el ferit, un home de 47 anys, ferit menys greu a l’Hospital de Campdevànol.
 
Rescat d’un excursionista ferit al Pla de Beret (Val d’Aran)
A les 16.04 hores els Bombers s’han activat amb l’helicòpter amb efectius dels GRAE, una dotació i l’ambulància dels Pompièrs d’Aran, per rescatar un excursionista ferit al genoll a la zona del Pla de Beret, a Naut Aran. El ferit, un home francès de 80 anys, ha estat traslladat amb l’ambulància dels Pompièrs des de l’helisuperfície fins a l’Espitau Val d’Aran.
 
Rescat d’un barranquista accidentat a Queralbs (Ripollès)
Els Bombers han estat alertats, per rescatar un barranquista accidentat, a les 17.22 hores d’aquesta tarda al Ripollès, a la zona del barranc de les Gorgues del Freser.
Segons l’alertant, s’hauria ferit al turmell mentre baixaven el barranc. Fins a lloc s’han desplaçat, per fer el rescat, l’helicòpter amb efectius dels GRAE dels Bombers de la Generalitat. Amb un gruatge han rescatat el ferit i el seu acompanyant. L’helicòpter farà el trànsfert a l’heliport de Campdevànol, i el ferit, un home de 50 anys, serà traslladat amb ambulància a l’Hospital de Campdevànol.