• Imprimeix

Protecció Civil manté en Alerta el Pla PROCICAT per onada de calor i posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la possibilitat de tempestes aquesta tarda

Torna
Dissabte, 05 d'agost de 2017
  
  • Cal extremar la precaució en les activitats a l’exterior i seguir els consells de Salut per evitar incidències per les altes temperatures
 
 
Protecció Civil de la Generalitat manté des d’ahir al matí en Alerta el Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor ja que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi de temperatures extremes s’ha de mantenir encara fins avui dissabte.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les darreres previsions s’han modificat respecte ahir, i avui dissabte l'afectació de temperatures extremes pot afectar principalment totes les comarques de la Catalunya Central, comarques de Lleida (sobretot Segrià i Alt Urgell), de Barcelona (Vallès Oriental i Vallès Occidental) i de Girona (Selva i Gironès).
 
Segons l’SMC, ahir es van registrar temperatures elevades a molts municipis catalans, com per exemple els 41,7º de Vinebre (Ribera d’Ebre); 41,2º a Artés (Bages); 40,3º al Pont de Vilomara i 40,2º a Sant Salvador de Guardiola (Bages); 40º a Torroja del Priorat (Priorat); 39,6º a Ascó (Ribera d’Ebre) o 39,1 a Alcarràs (Segrià).  
 
Durant el dia d’ahir, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar que es van atendre 25 persones per incidències relacionades amb la calor.
 
Per avui, Medi Ambient també ha emès un avís preventiu per nivells elevats d’ozó a la Plana de Vic i comarques de Girona. En aquestes zones, cal extremar encara més les precaucions en els esforços a l’aire lliure, i tenir especial cura amb els col·lectius vulnerables. Més informació a http://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/atmosfera/qualitat_de_laire/avaluacio/campanya_ozo/
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua encara que no es tingui set. Davant la situació de temperatures extremes cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  
Trobareu tots els consells a interior.gencat.cat/onadacalor
  
 

Prealerta del pla INUNCAT
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) també preveu per avui dissabte a partir del migdia un episodi d’intensitat de pluja que pot afectar sobretot les comarques del Pirineu i prepirineu, comarques de Girona i també les Terres de l’Ebre. De cara al vespre, l’afectació es reduiria a l’Alt Pirineu i Aran.
 
Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment pedra, per la qual cosa es recomana molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat.
 
Trobareu tots els consells d’inundacions a interior.gencat.cat/inundacions