• Imprimeix

Alerta del PLASEQCAT per un incident per barreja de productes químics que ha provocat la formació d'un núvol a Mollet del Vallès

Torna
Dijous, 14 de setembre de 2017
Imatge de la zona afectada

Imatge de la zona afectada

  • La fuita ja està controlada
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'ALERTA del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT, per una fuita de producte químic i posterior núvol tòxic a l’empresa KAO de Mollet del Vallès.
 
Segons les primeres informacions s’hauria produït per barreja de productes químics que ha provocat la formació d’un núvol a Mollet del Vallès. L’alerta s’ha activat preventivament en ser una empresa química de risc alt i per la possible afectació exterior i la proximitat de població. Amb tot, de moment no hi ha hagut afectacions fora del recinte, ja que el núvol es troba estàtic sobre l’empresa.
 
L'avís l'ha donat la pròpia empresa, que ha alertat al telèfon d'emergències 112 de Catalunya a les 12:06 hores. Fins el lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions de Bombers de la Generalitat, cinc patrulles de la Policial Local de Mollet del Vallès, tres patrulles Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM, que no ha hagut d'atendre a ningú. En la resolució de l’incident també ha treballat la tècnica de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.
Els Bombers de la Generalitat, juntament amb els bombers de l’empresa afectada, treballen en aquesta fuita que podria ser tòxica. Informen que la fuita està controlada i estan ventilant la instal·lació. Segons les darreres informacions s’ha produït una emanació de gasos que els bombers han neutralitzat diluint el producte amb aigua.
 
El SEM informa que no hi ha ferits.
 
Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil s'ha demanat a la ciutadania que no s’apropi a la zona on s’ha produït l’incident químic. Tot i la proximitat, no s’ha produït cap afectació a les vies C-33 i C-17 ni a la línia de ferrocarrils R2 ni a l’estació de tren de Mollet-Sant Fost, ja que el núvol es troba estàtic de moment sobre l’empresa.