• Imprimeix

Protecció Civil desactiva l'Alerta del PLASEQCAT per la barreja de productes químics en una empresa química de Mollet del Vallès

Torna
Dijous, 14 de setembre de 2017
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat, a les 15.00 hores, l'ALERTA del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT que s’havia activat aquest migdia per un núvol tòxic a les instal·lacions químiques de l’empresa KAO de Mollet del Vallès, classificades de risc químic alt d’acord a la normativa vigent.

Es confirma que s’ha produït una barreja de productes químics que ha provocat la formació d’un núvol a Mollet del Vallès, però que finalment no ha afectat en cap moment l’exterior del recinte i segons el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM no ha provocat ferits. Un cop controlada la fuita, els Bombers de la Generalitat, juntament amb els bombers de l’empresa afectada, han acabat de diluir el producte amb aigua i han ventilat.
 
Seguint els protocols previstos, l’empresa KAO ha estat qui ha donat l’avís de l’accident al telèfon d'emergències 112 de Catalunya a les 12:06 hores, i fins al lloc s'han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc patrulles de la Policial Local de Mollet del Vallès, tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM i la tècnica de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.
 
En aquests moments, tots els operatius d’emergències ja s’han retirat del lloc i s’han reobert els accessos a la zona.
 
Des d’un primer moment, Protecció Civil, a través del seu Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha demanat a la ciutadania que no s’apropés a la zona per precaució. Tot i la proximitat, no s’ha produït cap afectació a les vies C-33 i C-17 ni a la línia de ferrocarrils R2 ni a l’estació de tren de Mollet-Sant Fost.