• Imprimeix

Comunicat en relació a la compareixença del Major Trapero a l'Audiència Nacional

Torna
Divendres, 06 d'octubre de 2017
El Major del CME Josep Lluís Trapero ha prestat avui declaració durant més d'una hora a l'Audiencia Nacional. El Major ha declarat com a investigat per un delicte de sedició pels fets ocorreguts el passat 20 i 21 de setembre per l'operatiu policial desenvolupat com a conseqüència de diverses diligències d'entrada i perquisició realitzades per ordre judicial per part de la guàrdia Civil. La intendenta Teresa Laplana, que estava citada per la mateixa causa, no ha pogut donar la seva versió dels fets per qüestions mèdiques degudament acreditades que li han impossibilitat prestar declaració. 
 
En relació amb aquestes citacions es vol posar de manifest que malgrat el poc temps de marge entre la citació i la declaració així com les dificultats per conèixer amb la suficient antelació el contingut de les actuacions i els greus fets que els hi atribueixen, ambdós comandaments han mostrat sempre la seva absoluta predisposició per explicar i respondre qualsevol qüestió en relació amb l'operatiu dut a terme. 
 
El major ha traslladat a l'autoritat judicial el convenciment que l'actuació del CME va ser la correcta i necessària en atenció a les circumstàncies que van concórrer aquell dia. És rellevant tenir en compte que en el cas que ens ocupa, els Mossos no van ser avisats amb suficient antelació per poder planificar el dispositiu i això va obligar anar-lo adaptant en funció de les circumstàncies. La primera notícia que van tenir els mossos respecte a l'actuació policial de la Guardia Civil va arribar a través dels mitjans de comunicació.  
 
La confiança que el Major ha transmès a l'hora d'explicar el dispositiu policial referma el convenciment que es van prendre les mesures adequades en funció dels esdeveniments d'aquell moment. El CME, al seu entendre, no va cometre cap delicte de sedició, ni va participar ni col·laborar de cap manera en la comissió d'aquest delicte ni tampoc de cap altre. 
 
Entenem que puguin haver-hi percepcions diferents sobre el dispositiu policial per part de la Guardia Civil, l'altre cos policial que va intervenir aquell dia, perquè també la forma d'afrontar els temes d'ordre públic es planteja de manera diferent en ambdós cossos.
 
Des de fa uns anys el CME a l'hora d'afrontar situacions que poden generar problemes d'ordre públic activa tots els mecanismes que li permetin afrontar no només els reptes immediats sinó també els seus desenvolupaments futurs. En aquest sentit, la manera com es va gestionar el dispositiu policial el passat dia 20 de setembre en res difereix de com es gestionen des del CME habitualment els dispositius policials d'aquestes característiques, independentment dels motius i col·lectius que els provoquin.

Continuarem donant totes explicacions que ens siguin requerides per part de l'autoritat judicial. 
 
Serveis Jurídics de la DGP i el Departament d'Interior