• Imprimeix

El Grup Caní de Recerca dels Bombers de la Generalitat ha organitzat, a Lleida, un seminari de Mantrailing

Torna
Diumenge, 08 d'octubre de 2017
Seminari Mantrailing

Seminari Mantrailing

Aquest cap de setmana, el Grup Caní de Recerca (GCR) dels Bombers de la Generalitat ha organitzat, per segon any consecutiu, un seminari internacional de Recerca de Persones amb Gossos de Mantrailing (recerca amb olor de referència), una modalitat de recerca que té el seu origen als Estats Units.  L’objectiu d’aquesta modalitat és guanyar capacitat per seguir el rastre de la persona perduda en entorns sobretot urbans, i amb asfalt.
 

El seminari s’ha celebrat, entre el 6 i el 8 d’octubre a Lleida, on s’han combinat jornades teòriques i pràctiques, per entrenar en escenaris reals, entre el Parc de Bombers i diferents punts de la capital del Segrià. Ha comptat amb la presència de la Chris Boyd, sergent retirada de la Policia de Madison, a Wisconsin (Estats Units), instructora de l’INBTI (InterNational Bloodhound Training Institute) i persona amb moltíssima experiència en el món del rescat amb gossos. Han assistit 35 bombers i altres membres de grups de rescat professionals, provinents de llocs com les Illes Canàries, Astúries, Mallorca, Saragossa, Alacant, Madrid, Toledo o Andorra, entre d’altres.

 
Els Bombers de la Generalitat són pioners a l’Estat Espanyol en la utilització de gossos de mantrailing. Actualment el GCR dels Bombers de la Generalitat compta amb la Inde, una Bloodhound de 4 anys, que ha estat certificada dues vegades per l’INBTI com a gossa operativa junt amb el seu guia.
 
 
(Adjuntem arxiu sonor amb l'explicació del seminari per part del responsable del Grup Caní de Recerca(GCR), Lluís Domingo)