• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 6 al 8 d'octubre

Torna
Diumenge, 08 d'octubre de 2017
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 6 d’octubre fins a les 20.00 h d’avui, diumenge 8 d’octubre, s’han registrat tres víctimes mortals, totes elles motoristes, en tres sinistres de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Dos accidents van tenir lloc dissabte, el primer a la C-16 a Guardiola de Berguedà, quan van topar un tot terreny i una motocicleta, i el segon a la N-260 a Castelló d’Empúries, on un motorista va sortir de la via. L’últim sinistre mortal ha passat aquesta tarda a la C-14 a Peramola on s’ha produït un xoc frontal amb 2 turismes i una moto en què ha mort el conductor del vehicle de dues rodes i l’acompanyant ha resultat ferida menys greu. Amb aquestes tres víctimes mortals, ja són 36 els motoristes que han perdut la vida enguany a les carreteres catalanes. Davant d’això, el Servei Català de Trànsit demana al col·lectiu més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat i a la resta d’usuaris, respecte i actituds de protecció per reduir les víctimes.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’han registrat aturades a les següents vies:
 
·         AP-7: 5 km a St. Celoni (a causa d’un accident que ha restringit un carril)
·         C-55: 4 km a Castellgalí
·         C-17: 3 km a Ripoll, 6 a l’Ametlla del Vallès (per un accident que ha tallat un carril) i 3 a Lliçà de Vall
·         C-16: 1,5 km  a Guardiola de Berguedà i 1 a Cercs
·         C-35: 3 km a Cardedeu i 2 a St. Celoni
·         C-31: 1,5 km a St. Pere de Ribes
·         N-340: 2 km a l’Arboç
 
Per minimitzar les afectacions viàries d’aquesta tarda de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Cercs.
 
Pel que fa a la resta del cap de setmana, en general ha predominat la fluïdesa al conjunt de la xarxa viària catalana si bé divendres a la tarda hi va haver restriccions de trànsit a la C-16 a Bagà en sentit nord a causa d’un incendi i ahir al matí es van registrar aturades a la N-145 en direcció a la frontera andorrana.
 
A més cal destacar que durant tot el cap de setmana l’SCT i la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit amb motiu de la celebració del 53è Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada. Aquesta prova automobilística, que va començar el passat dijous i ha acabat avui, ha restringit la circulació a diverses vies de la demarcació de Tarragona.
 
Al llarg de tot el cap de setmana també s’han disposat mesures especials a la C-14 a Agramunt amb motiu de la celebració de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra.