• Imprimeix

Desarticulat un grup criminal que cometia robatoris violents en domicilis

Torna
Divendres, 13 d'octubre de 2017
. Els vuit integrants estan investigats pels assalts a tres domicilis d’Esplugues de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Barcelona
 
. Quatre dels membres ja estan a presó, tres dels quals com a presumptes atracadors d’una joieria del Berguedà al mes de juny
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Robatoris Violents han desarticulat un grup criminal integrat per vuit persones de nacionalitat espanyola i dominicana.  Els seus integrants són, presumptament,  els autors de tres robatoris amb violència i intimidació comesos  en domicilis del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès.
 
La investigació policial ha permès determinar l’autoria dels robatoris violents en domicilis que van tenir lloc entre els mesos de febrer i maig de 2017: el 21 de febrer a Esplugues de Llobregat, el 29 de març a Barcelona, al districte de Nou barris, i el 5 de maig a Sant Cugat del Vallès. En els seus assalts, els lladres no dubtaven en lligar de mans i peus les víctimes, majoritàriament persones d’edat avançada.
 
El grup es dona per desarticulat amb la detenció dels seus últims quatre integrants després de fer l’entrada  i escorcoll a quatre immobles de Barcelona, on els investigadors han trobat  joies, rellotges i aparells de telefonia relacionats amb els robatoris. En aquests pisos, també s’hi ha intervingut una pistola detonadora, 53.38 grams de cocaïna, 888 de substància de tall i balances de precisió.
 
Quatre membres del grup criminal ja estan a la presó. Tres hi van ingressar amb anterioritat a aquestes últimes entrades ja que se’ls atribueix l’autoria d’un atracament a una joieria de Guardiola de Berguedà el passat 8 de juny i el quart va ingressar en un centre penitenciari per tenir diversos requeriments judicials pendents.  Dos dels integrants del grup també es dedicaven al tràfic de drogues a petita escala.
 
Àrea de Comunicació
Barcelona,13 d’octubre de 2017