• Imprimeix

Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquest cap de setmana, en la recerca de dos boletaires al Solsonès i al Pallars Jussà

Torna
Diumenge, 05 de novembre de 2017
Recerca Guixers

Recerca Guixers

(s'adjunta la nota de premsa completa en PDF)
 

 Aquest cap de setmana els Bombers han treballat en la recerca de dues persones que s’han perdut mentre buscaven bolets.
 
A Guixers (Solsonès) els Bombers van ser alertats al voltant de les 14.30 hores de dissabte, que un home d’uns 80 anys s’havia perdut per la zona del Montcalb. Durant dissabte i tot el diumenge s’ha estat fent la recerca amb un dispositiu que compta amb els Bombers, els Mossos d’Esquadra (unitat canina i de muntanya),  el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), efectius de les ADF (Associacions Defensa Forestal) i voluntaris de la zona i familiars, així com l’Ajuntament de Guixers que col·labora amb tasques logístiques i d’avituallament. En aquest sentit els Bombers han desplaçat l’helicòpter amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques), i 9 dotacions terrestres entre les quals hi havia efectius dels GRAE per terra i el GCR (Grup Caní de Recerca). Una vegada s’ha fet fosc, la recerca es reprendrà demà al matí, a partir de les 08.00 hores.
 
A les 17.20 hores d’avui diumenge els Bombers rebien l’avís per iniciar una altra recerca, en aquest cas a Llimiana (Pallars Jussà). Una dona també s’havia perdut mentre buscava bolets per la zona de la Cova Negra de Mata-solana. A les 18.30 hores ja ha estat localitzada il·lesa. S’han activat 4 dotacions dels Bombers
 
La pràctica de buscar bolets s’ha popularitzat força entre la població, i aquest fet provoca que, preventivament, es continuï treballant per tal d’evitar riscos a l’entorn del medi natural durant aquesta època. En aquest sentit, l’any passat es van fer 455 serveis per recerques de persones perdudes, dels quals 47 eren boletaires, i enguany ja portem 405 recerques de persones fins el 31 d’octubre, de les quals 6 han estat recerques per buscar boletaires perduts.
Ens trobem però en un any on la calor intensa i la sequera d’aquest estiu ha fet que la temporada de bolets a Catalunya comenci més tard i sigui més escassa, tot i que les pluges abundants de la setmana passada preveuen una millora en la producció de bolets als boscos catalans.
Enguany, des de l’1 de gener fins al 26 d’octubre, s’han realitzat 6 actuacions. I, l’any passat, durant el mateix període, es va treballar en la recerca de 36 boletaires. Que la temporada de bolets sigui escassa explica aquest descens de les dades. Les comarques on es concentren les recerques són el Berguedà (2) i el Ripollès (2). Coincideix amb les comarques on l’any passat també es va buscar més boletaires: Berguedà (11) i Ripollès (6).