• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 10 al 12 de novembre

Torna
Diumenge, 12 de novembre de 2017
 
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 10 de novembre fins a les 20.00 h d’avui, diumenge dia 12, s’ha registrat una víctima mortal en un sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. El sinistre va tenir lloc ahir dissabte al migdia a la carretera TV-3421 a Roquetes (Baix Ebre) quan un camió va atropellar mortalment a un ciclista menor d’edat.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han registrat retencions cap a l’àrea metropolitana de Barcelona a les següents vies:
 
 • B-23: 6 km de retencions intermitents entre Sant Joan Despí i Esplugues en sentit Barcelona
 • C-17: 4 km entre Granollers i Parets del Vallès en sentit sud
 • C-55: 4 km a Castellgalí en sentit Abrera
 • C-58: 3 km a Montcada i Reixac, d’entrada a Barcelona
 • C-16: 2 km de cues intermitents a la Nou de Berguedà i 2 km a Berga, sentit sud
 • C-32: 2 km a Gavà, sentit Barcelona
 • C-14: 1-2 km a Ponts en sentit Lleida
 • B-20: 1,5 km a Santa Coloma de Gramanet
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Cercs i Berga.
 
Durant aquest matí, s’han produït poques afectacions a la xarxa viària. La celebració de la 38a Mitja Marató de l’Espirall de Vilafranca ha obligat a tallar aquest matí la C-244 a Vilafranca del Penedès, la C-243a a la Granada del Penedès i també la sortida de Sant Sadurní d’Anoia de la C-15.
 
 
Afectacions de dissabte

Pel que fa a la tarda de dissabte, a banda del tall de carretera fins a les 17 h que es va efectuar a causa del sinistre mortal a la TV-3421 a Roquetes, es van registrar retencions també a la C-58 a Sant Quirze del Vallès, en sentit Terrassa, a causa d’un accident. La C-37 va patir també aturades al Túnel de Bracons (Vall d’en Bas) per un accident en sentit Vic.
 
Durant el matí, l’N-145 va patir cues de 4 km entre la Seu d’Urgell i les Valls de Valira, en sentit Andorra. Alhora, la C-58 va registrar retencions de 3 km a Sabadell, 2 km a Ripollet i 1 km a Montcada, totes elles en sentit Barcelona. Pel que fa a les afectacions derivades de la meteorologia, durant el matí, a la C-28, va ser obligatori l’ús de les cadenes per passar el Port de la Bonaigua.

 
Afectacions de divendres a la tarda
 
Al llarg de la tarda de divendres, es van produir diverses afectacions viàries:
 
 • C-15: 3 km de retencions a Olèrdola, en sentit Vilafranca, per un accident
 
 • C-66: un accident a Banyoles va obligar a tallar la via en els dos sentits
 
 • C-58: 4 km de cues a Montcada i Reixac en sentit Barcelona, a causa d’un accident que va tallar un carril. Es va obrir el carril bus VAO per a tots els vehicles per facilitar la descongestió de l’autopista. Posteriorment, es van produir retencions per un accident, també a Montcada i Reixac, però en sentit Terrassa
 
 • B-20: un accident a la Ronda de Dalt a Via Júlia en sentit Trinitat, va causar 8-9 km de cues