• Imprimeix

Detingut a Nou Barris un estafador que comprava vehicles de segona mà pagant amb un sobre buit al caixer

Torna
Dimecres, 15 de novembre de 2017
 
. L’arrestat simulava tenir gran poder adquisitiu i  tenia un currículum fals a les xarxes per donar més credibilitat al seu novedós modus operandi
 
. Estava especializat en estafes i va enganyar dues víctimes en una mateixa setmana per un import de 17.500 euros
 
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris han detingut un home de 38 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de dues estafes en la compra-venda de vehicles de segona mà. En total, l’import total de les seves estafes ascendeix a 17.500 euros, corresponent al valor de dos vehicles de segona mà i de 6.000 euros en metàl·lic. El detingut és un home especialitzat en cometre estafes de diferent tipus, fins i tot a l’estranger.
 
Els fets van succeir el passat mes d’octubre. L’estafador enganyava aquelles persones que estaven interessades en vendre o adquirir un cotxe de segona mà. Simulava tenir un elevat poder adquisitiu, anava ben vestit, tenia grans habilitats comunicatives i, per tal de donar-se més credibilitat, havia publicat a les xarxes socials un currículum vitae fals per si les possibles víctimes buscaven informació relacionada amb ell.
 
La seva forma d’actuar consistia, primer, en fer veure que s’interessava per la compra d’un cotxe de segona mà. Aleshores contactava amb la víctima que venia el seu cotxe per formalitzar l’operació, i com a comprovant d’haver abonat el preu estipulat de compra, mostrava a la víctima un rebut emès pel caixer automàtic on, presumptament, l’estafador havia abonat els diners de la compra dins d’un sobre. En realitat l’ingrés no s’efectuava perquè l’estafador introduïa el sobre buit.
 
Quan la víctima s’adonava que l’ingrés no s’havia dut a terme l’estafador al·legava problemes de l’entitat bancària i sempre donava excuses per tornar a quedar. Mentrestant, contactava amb una nova víctima per vendre-li el vehicle que acabava d’adquirir de forma fraudulenta. 
 
Dues víctimes en només una setmana de diferència
 
La comissaria de Nou Barris va rebre la denúncia de la primera de les víctimes el 18 d’octubre. La víctima va manifestar que havia venut un cotxe de segona mà per 10.000 euros a una persona que, finalment, no havia fet efectiu el pagament. Dies després, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement d’una segona persona afectada per una estafa en una compra-venda de vehicle de segona mà. En aquest cas, la víctima va comprar un cotxe de segona mà, va fer un pagament de 6.000 euros en efectiu i va entregar un altre vehicle a canvi, valorat en 1.500 euros. Però el presumpte venedor no va comparèixer el dia acordat per formalitzar el canvi de titularitat de vehicle, motiu pel qual la segona víctima va començar a sospitar.
 
Es dona el cas que el cotxe adquirit per la segona víctima era el mateix que va vendre la primera de les persones estafades. A partir d’aquí, els Mossos de Nou Barris van poder relacionar els dos fets i fer gestions per identificar i localitzar el presumpte autor de les estafes. Finalment, es va poder detenir l’estafador estafador gràcies a la col·laboració de la segona víctima, que hi va fer quedar una tercera persona fent veure que volia comprar un cotxe.
 
El detingut amb nombrosos antecedents per estafes des de l’any 2010 va passar a disposició judicial el passat 2 de novembre i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs. 
 
Des dels Mossos d’Esquadra es recomana a aquelles persones que venguin un producte a un particular que s’assegurin sempre que el pagament sigui efectiu abans de donar per bona la transacció. En els casos d’ingressos fets amb sobres a caixers automàtics l’entitat bancària no ho comprova fins l’endemà.
 
Àrea de Comunicació
15 de novembre de 2017