• Imprimeix

Protecció Civil de la Generalitat i FGC realitzen un simulacre d'accident al cremallera de Núria amb ferits

Torna
Dimecres, 29 de novembre de 2017
Imatge Simulacre Cremallera de Núria

Imatge Simulacre Cremallera de Núria

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han realitzat avui un simulacre d’accident entre un vehicle i el cremallera de Núria en un pas a nivell.
 
L’exercici ha simulat la topada entre un cotxe i el cremallera en un pas a nivell a Ribes de Freser. A conseqüència d’aquest hi ha hagut diverses persones ferides, entre les quals ha resultat afectat el maquinista del cremallera.
 
En haver-hi l’accident, un usuari del cremallera ha alertat al telèfon d’emergències 112 de Catalunya que ha alertat tots els cossos d’emergències i institucions que han d’actuar en una emergència d’aquest tipus. Un cop avisat, el Centre de Control del cremallera ha activat el Pla d’Autoprotecció de les instal·lacions  i ha avisat al Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i ha activat l’equip de primera intervenció de l’empresa per iniciar els primers auxilis.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat efectius dels parcs de Ribes de Freser (el més proper al lloc de l’accident) i de Ripoll. La tasca dels Bombers de la Generalitat ha consistit en el triatge de víctimes, l’excarceració i el retorn de la normalitat a la circulació.
 
El cos de Mossos d’Esquadra, juntament amb la Policia Local de Ribes de Freser, s’ha ocupat del control d’accessos i d’establir els perímetres de seguretat necessaris per permetre el treball dels serveis d’emergències, en coordinació amb la resta de grups actuants.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat al lloc de l’incident 3 unitats, una ambulància de Suport Vital Avançat integrada per un infermer/a i un Tècnic/a en Emergències Sanitàries (TES), una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) formada per dos Tècnics/ques en Emergències Sanitàries (TES) i un vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un metge/ssa i un TES.
 
Un cop feta la recepció del malalt, se l’ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.
  
Protecció Civil de la Generalitat ha mobilitzat el responsable dels serveis territorials a Girona i el personal de guàrdia del CECAT.
 
En aquest exercici també han participat, com a figurants voluntaris i voluntàries de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Ripoll, i d’FGC.