• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana de l'1 al 3 de desembre

Torna
Diumenge, 03 de desembre de 2017
  • Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d’avui, hi hagut dues víctimes mortals en dos accidents de trànsit en zona interurbana
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres, 1 de desembre, fins a les 20.00 h d’avui diumenge dia 3, s’ha registrat dues víctimes mortals en dos sinistres de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. El primer sinistre va tenir lloc divendres nit a la carretera N-340 a Altafulla (Tarragonès) quan dos turismes van topar amb un camió, morint el conductor d’un dels turismes, un home de 34 anys, mentre que va provocar ferides greus a l’altre conductor, pel que fa el camioner va resultar il·lès. El segon sinistre s’ha produït al migdia d’avui diumenge a la BV-2411 a Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) quan un turisme i una motocicleta topaven lateralment cosa que ha provocat la mort del motorista, un home de 63 anys.
 
Mobilitat i afectacions de diumenge
 
Quant a mobilitat, aquesta tarda de diumenge d’operació retorn de cap de setmana la situació ha estat bastant tranquil.la, fins les 20 hores hi hagut aquestes incidències:
  •       C-58 (per un accident i una avaria): Ripollet sentit Trinitat, 6 km
  •       C-17 (per un accident): Centelles, tallada sentit Barcelona
  •       B-10 (per avaria): al Port sentit Trinitat
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions de l’operació retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí, a la C-16 a Cercs i Berga i a la C-17 a Ripoll.
 
Incidències per neu i gel

La matinada de divendres a dissabte va haver-hi una desena de carreteres afectades per la neu i el gel:
  • Tallades:  BV-4031 Castellar de N’Hug – La Molina i C-28 Naut Aran – Port de la Bonaigua.
  • Obligatori cadenes: BV-5114 Sant Celoni – Arbúcies, C-142b Vaquèira – Pla de Beret, C-28 Vielha – Vaquèira, C-28  Alt d’Àneu – Port Bonaigua, N-141 Bossòst – Portillón, N-230 Vilaller – Vielha (on també es va restringir el pas a vehicles de tercera categoria), N-260 Ribes de Freser – Collada de Toses i BV-4024 Guardiola de Berguedà – Coll de Pal.
La majoria d’aquestes vies es van normalitzar entre la nit de dissabte i el matí de diumenge, l’única vigent encara en aquests moments és la BV-5114.

Incidències viàries de la resta de cap de setmana
 
Al llarg de dissabte, la situació va ser tranquil·la a la majoria de vies, a banda dels problemes derivats de la neu i el gel. Malgrat tot, cal destacar les següents incidències viàries: A-2 a Cornellà, C-55 Castellgalí, AP-7 Martorell (avaria autocar), N-145 La Seu – Andorra, C-58 Sabadell, B-23 Esplugues, A-2 Cornellà, C-31 El Prat i N-260 a Portbou.
 
La tarda de  divendres es va complicar per sis accidents: C-25 Riudarenes, N-152a Granollers, AP-7 Pont de Molins, C-15z Vilanova, C-58 Montcada i C-31 Badalona.