• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 5 al 7 de gener

Torna
Diumenge, 07 de gener de 2018
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres, 5 de desembre, fins a les 20.00 h d’avui diumenge dia 7, no s’ha registrat cap víctima mortal en cap sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
 
Mobilitat i afectacions de retorn del cap de setmana
 
Quant a mobilitat, aquesta tarda de diumenge en general no hi ha hagut problemes destacats de retorn de cap de setmana i de les festes d’aquest Nadal si bé a la C-58 la retirada d’un vehicle accidentat a l’enllaç amb la B-30 a l’altura de Barberà del Vallès ha ocasionat un tram de lentitud en direcció Barcelona. A més, dos accidents, un a Pinell de Solsonès en direcció Ponts i un altre a Ciutadilla, han complicat la circulació a la C-14.
 
Cal tenir en compte per minimitzar les afectacions de l’operació retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-16 a Berga tancant els accessos Berga centre i nord.
 
Incidències viàries de la resta de cap de setmana
 
Aquest matí, a causa de les condicions meteorològiques per pluja i neu, cal destacar les següents incidències viàries:
-       C-17: a Tagamanent en sentit Vic hi ha hagut un carril tallat quasi dues hores per acumulació d’aigua a la via;
-       ha sigut obligatori circular amb cadenes a: C-28, des de Baqueira per accedir al port de la Bonaigua, a la C-142b, des de Baqueira d’accés al Pla de Beret, a la C-147, a Esterri d’Àneu; a l’N-260, a Montferrer i Castellbò per accedir al Port del Cantó i a Ribes de Freser fins la Collada de Toses; a la BV-4243, a Castellar del Riu fins als Rasos de Peguera, i a L-500 i L-501, a la Vall de Boí i accés al Pla de l’Ermita;
-       i, a més, s’ha tallat la circulació a la carretera BV-4024, a Guardiola de Berguedà d’accés al Coll de Pal.
 
Al llarg de dissabte, la situació va ser tranquil·la a la majoria de vies. Malgrat tot, cal destacar les següents incidències viàries:
-       N-260: es va donar pas alternatiu a Ribes de Freser per un accident;
-       GI-622: tallada a Vilaür per un accident amb un sol vehicle implicat i a on una persona va resultar ferida lleu. La circulació va quedar restablerta en tres hores aproximadament;
-       AP-7: tallada a Maçanet de la Selva en sentit sud per la col·lisió de dos turismes i posterior incendi d’un d’ells en què, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques els tres ocupants dels vehicles van resultar ferits lleus.
 
Pel que fa a divendres a la tarda es van registrar els problemes habituals de mobilitat a les vies de l’àrea metropolitana de Barcelona i també alguna mesura amb motiu de les cavalcades com el tall a Montgat d’un tram de l’N-II i la sortida 216 de la C-31.