• Imprimeix

Ingressa a presó per incendiar quadres elèctrics de 25 comunitats de veïns a Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat

Torna
Dissabte, 13 de gener de 2018
· L’autor dels fets, amb sis antecedents policials per la mateixa tipologia delictiva, utilitzava pastilles d’encesa per iniciar els incendis
 
· Els mossos van detenir-lo in fraganti després de calar foc a un panell de comptadors d’un immoble del districte de l’Eixample de Barcelona
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat i del Grup de Delinqüència Urbana de l’Eixample de Barcelona van detenir in fraganti, el dimarts 9 de gener, un home espanyol de 31 anys i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un incendi i de 25 delictes de danys amb l’agreujant d’incendi a finques i comunitats de veïns de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat.
 
La investigació es va iniciar a finals del mes d’octubre del 2017 amb un seguit d’incendis provocats a quadres elèctrics de diferents comunitats de veïns, molt properes entre si, a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat. Cal remarcar que concretament el 30 de desembre es van produir cinc incendis provocats. Inclús en un dels fets, la porteria va quedar bastant afectada pel foc i el fum va pujar pel forat de l’escala, arribant als domicilis de tots els veïns.
 
El fet que els cinc incendis es cometessin el mateix dia i les diferents comunitats de veïns estiguessin molt properes entre si va fer sospitar als investigadors que, en tot els casos, podria tractar-se del mateix autor.
 
Dies més tard, el 4 de gener, es van tornar a produir vuit incendis provocats més a la zona de comptadors de la llum dels quadres elèctrics en diferents edificis de l’Hospitalet de Llobregat. Inclús, com a conseqüència del fum, diversos veïns van haver de confinar-se a l’interior dels seus pisos.
 
Els investigadors, que van arribar a comptabilitzar un total de 17 incendis al municipi de l’Hospitalet de Llobregat on diversos veïns havien estat atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques per inhalació de fum i traslladats a l’hospital,  van esbrinar que l’autor dels fets havia utilitzat pastilles d’encesa per iniciar els incendis. Inclús els bombers, que van haver d’actuar en múltiples ocasions per apagar els incendis, van trobar una d’aquestes pastilles encara encesa al terra d’una de les escales, fet que confirmava als investigadors la seva intencionalitat.
 
Així mateix, els investigadors van constatar que el Grup de Delinqüència Urbana de l’Eixample de Barcelona tenien constància de set incendis de la mateixa tipologia delictiva i amb el mateix modus operandi al seu districte.
 
Els agents d’ambdues unitats van continuar la investigació de forma conjunta per tal d’identificar el presumpte autor. Durant un dispositiu del 9 de gener els mossos  van detenir-lo in fraganti després de calar foc a un panell de comptadors d’un immoble del districte de l’Eixample de Barcelona. Cal esmentar que l’home, que havia comprat 32 pastilles d’encesa minuts abans en un supermercat proper als fets, s’havia assegut en un banc des del qual podia veure la porteria de l’immoble.
 
El detingut, amb sis antecedents policials per fets de la mateixa tipologia delictiva, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.
 
 
Àrea de Comunicació
Sant Feliu de Llobregat, 13 de gener de 2018