• Imprimeix

Finalitza l'alerta per onada de fred tot i que es mantindran les baixes temperatures

Torna
Dissabte, 10 de febrer de 2018
Protecció Civil de la Generalitat comunica que s'ha desactivat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de fred, que es trobava des d’ahir en fase d'Alerta, un cop el  Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'episodi de fred iniciat divendres, per l'augment de les temperatures.
 
Durant el dia d'ahir els municipis de Barcelona, Tarragona, Sant Cugat, Terrassa i Sabadell van comunicar l'activació dels seus procediments per la protecció de persones més vulnerables durant aquest episodi de fred.
 
Cal dir que malgrat s'ha donat per finalitzat formalment l'episodi d'onada de fred, continuarà el fred intens a gran part del territori català.
 
Cal recordar que es preveu que avui bufi fort vent sobretot a cotes altes i mitjanes del Pirineu i Prepirineu, a l’extrem nord de Catalunya i a les cotes mitjanes i altes de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat va emetre una Prealerta del pla d’emergències per ventades VENTCAT.
 
També es demana molta precaució en les activitats de muntanya davant el perill d’allaus. Protecció Civil de la Generalitat va emetre ahir una Prealerta del Pla ALLAUCAT. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC informa que durant el dia d'avui es manté la situació de perill d'allaus FORT (4) al Vessant nord del Cadí-Moixeró. A la resta de sectors del Pirineu i Prepirineu el perill és MARCAT (3).
 
Informeu-vos de l'estat de la neu consultant els butlletins de perill d'allaus i de predicció meteorològica. Les condicions de la neu poden canviar sobtadament d'un dia per l'altre. Consulteu i els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les allaus a www.interior.gencat.cat/allaus
 
 
 
Pel que fa a les ventades, Protecció Civil recomana especial prudència en la mobilitat a peu i en vehicle i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a les zones de muntanya afectades pel fort vent. Desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten o bé interrompeu-les puntualment si suposen estar exposats a aquests forts vents. Sobretot vigileu a les zones arbrades per la possibilitat de caiguda de branques i arbres.
 
Trobareu tots aquests consells al web www.interior.gencat.cat/ventades
 
 
 
A més, es important seguir les indicacions del SCT en cas que conduïu en situació de vent:
  • En cas de vent fort, subjecteu el voltant amb fermesa i amb les dues mans. Reduïu la velocitat i, amb molta suavitat, corregiu les desviacions produïdes pels cops de vent per mantenir la trajectòria del nostre vehicle.
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
  •  Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.