• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 2 al 4 de març

Torna
Diumenge, 04 de març de 2018

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d’avui, hi ha hagut tres víctimes mortals en tres accidents de trànsit en zona interurbana
 
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 2 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 4 de març, s’han registrat tres sinistres mortals, amb tres persones mortes  i cinc persones ferides de diversa consideració, a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
Cap a les 12.18 h d’avui diumenge, hi ha hagut una col·lisió entre una motocicleta i un turisme al punt quilomètric 22 de la B-224 a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). A conseqüència d’això, ha mort el conductor de la motocicleta.
 
A les 06.50 h d’avui hi ha hagut una col·lisió frontal entre dos turismes al punt quilomètric 64,8 de la C-17 a Gurb (Osona) i, a conseqüència d’això, ha mort la passatgera davantera d’un dels vehicles. A més, hi ha hagut quatre persones més ferides de gravetat que han traslladat, tres, a l’hospital de Vic  i, l'altra, a l’hospital Althaia de Manresa. L’accident ha obligat a tallar la C-17 a Gurb en sentit nord tot i que s’ha desviat el trànsit cap a la C-25.
 
Cap a les 01.45 h d’aquesta matinada passada, hi ha hagut una sortida de via d’un turisme al punt quilomètric 13,6 de la C-63 a Sils (Selva). A conseqüència d’això, ha mort el passatger davanter del vehicle. A més, la conductora ha resultat ferida menys greu i l’han traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han registrat trams amb més volum de circulació a les següents vies:
 
  • C-16: 4km de lentitud i aturades a la Nou de Berguedà i 6km més entre Cercs i Berga en sentit Barcelona;
  • C-58: 1km de cua a Ripollet en sentit Sabadell per un accident;
  • A-2: 4km d’aturades a Esparreguera en sentit Barcelona per un accident;
  • A-2: 2km de retenció a Abrera en sentit Lleida per un accident;
  • C-55: 2km d’intensitat a Castellgalí en sentit Barcelona;
  • C-14: 2km de cua a Ponts en sentit Lleida;
  • N-340: 2km d’intensitat a Vallirana en sentit Barcelona;
  • B-23: 5km de retenció de Sant Joan Despí a Barcelona;
  • B-20: 5km de retenció entre Diagonal i la Vall d’Hebron i 1,5km més entre Valldaura i la Via Júlia en sentit Besòs.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí, a la C-16 a Cercs, Berga i Riu de Cerdanya, i a la C-17 a Ripoll.
 
Afectacions de dissabte
 
En general, la situació va ser tranquil·la. Amb tot, a l’AP-7, a l’Ametlla de Mar, es va tallar la calçada en sentit Girona i s’hi va restringir un carril en sentit Castelló per un accident entre dos camions amb un ferit lleu (en sentit nord, desviaments per N-340). A la mateixa AP-7 hi va haver dos carrils tallats a la Roca del Vallès en sentit Tarragona per un accident entre tres vehicles i això va provocar un quilòmetre i mig de cua. També es va tallar l’N-340 a l’Ametlla de Mar en tots dos sentits per una manifestació. A més, entre d’altres, es van registrar problemes per circular a la Pota Nord o B-20 a Santa Coloma de Gramenet en sentit nord per un accident, a l’A-2 entre Cornellà i Sant Feliu de Llobregat en sentit Lleida per obres, a la C-58 entre Barcelona i Montcada i Reixac en sentit nord per un vehicle avariat, a la Ronda de Dalt o B-20 entre Pedralbes i la Vall d’Hebron en sentit Nus de la Trinitat per un accident, i a la Ronda Litoral o B-10 entre la Zona Franca i la Barceloneta en sentit Besòs i entre Rambla Prim i la Barceloneta en sentit Llobregat per un accident.
 
Incidències més rellevants de divendres a la tarda
 
Al llarg de la tarda de divendres, hi va haver diverses afectacions viàries. Entre d’altres, destaquem les següents:
 
·         C-16: 13 km de circulació amb retencions des de Berga fins a la Nou de Berguedà en sentit Bagà;
·         AP-7: 8km de retenció entre Sant Cugat i Barberà del Vallès en sentit Girona;
·         C-58: 2km de retenció a Sant Quirze del Vallès en tots dos sentits. També hi va haver 6km de retenció de Ripollet a Barcelona en sentit sud i aturades entre Barcelona i Ripollet en sentit nord per volum de trànsit i per un accident a Montcada. A més, es va donar pas alternatiu a Vacarisses per un vehicle avariat que va provocar 2km de retenció en cada sentit.
·         B-10: 16,5km de cua des de la Zona Franca fins al Nus de la Trinitat en sentit Besòs i 6km més entre Sant Adrià i la Barceloneta en sentit Llobregat;
·         B-20: 8km de retenció entre Diagonal i el Passeig de Valldaura en sentit Besòs. Això va afectar la C-32, amb 3km de retenció de Cornellà a Esplugues de Llobregat en sentit Barcelona.