• Imprimeix

Les comarques de Barcelona acullen aquest cap de setmana la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

Torna
Divendres, 09 de març de 2018

  • Aquest mes de març la campanya recorre diversos municipis de les comarques de Barcelona: l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Terrassa, Castellar del Vallès, Granollers, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet
  • A més, demà, de la demarcació de Lleida, la campanya també estarà present a la Seu d’Urgell (Alt Urgell)
  • Per quart any consecutiu, els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves
  • L’edició d’enguany, que es va inaugurar el passat dilluns dia 5 de març  a Vilafranca del Penedès i es clourà el dia 28 a Amposta, organitza jornades a 20 municipis catalans
  • Per primer cop, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” se celebra al llarg de tot un mes amb l’objectiu d’apropar-se a les 2.000 donacions
  • En la mateixa línia que en l’edició anterior, l’acció forma part de les iniciatives solidàries de Bombers amb Cor
 
 
Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”. Per primera vegada, la campanya es realitzarà durant tot el mes de març al costat dels vuit dies de campanya en edicions anteriors, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions.
 
Aquesta nova edició va arrencar amb la campanya a Lleida, el dia 1 de març, i va viure la seva inauguració oficial dilluns dia 5 a Vilafranca del Penedès.
 
 
Bombers amb cor t’acompanyen a donar sang a les comarques de Barcelona
 
Dissabte 10 de març a l’Hospitalet de Llobregat
L’eix central de la campanya, a la ciutat, serà el Parc de Bombers de la ciutat, (avinguda Masnou, 8), que  aprofitarà el dia per fer una jornada de portes obertes. A més, els Bombers han programat un parell de demostracions de com es treballa en el rescat de persones atrapades en vehicles accidentats; una es farà al matí i l’altra, a la tarda. Les donacions es podran fer entre les 10 i les 14h i, després, entre les 16 i les 19h.
 
Dissabte 10 de març a Malgrat de Mar
Aquí, l’autobús de la campanya s’instal·larà al Parc polivalent Francesc Macià ( avinguda Costa Brava, 77) Els Bombers de la vila hi exposaran dos camions i la furgoneta del servei. Aquí, la campanya estarà activa entre les 10 i les 14h i després a la tarda, entre les 17 i les 20h.
 
 
Dissabte 10 de març a Terrassa
La ciutat vallesana ha programat diversos actes per acollir la campanya, que tindrà lloc al Raval de Montserrat. Diverses entitats locals s’hi ha volgut afegir, aportant el seu gra de sorra matí i tarda. Així, per exemple, a les 10h ja es podran visitar una ambulància del Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers, la llanxa dels submarinistes del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i un camió del Parc de Bombers de Matadepera.
 
Els Bombers de Viladecavalls mostraran com es retiren els ruscos d’abelles mentre que el personal del Grup d’Emergències Veterinàries, també de Bombers, farà un exercici de rescat d’animals. Els Bombers de Terrassa faran un taller perquè la canalla pugui vestir la uniformitat del servei i l’Entitat Cultural el Porronet en farà un altre de pintura i maquillatge.
 
També al matí, Diables de Terrassa i Diables de Sant Pere Nord faran una tabalada, mentre els Diabòlics d’Egara faran un espectacle de foc i percussió. El tram de matí de la jornada clourà amb un exercici de rescat en alçada a les 12.30h, en què els Bombers de Terrassa simularan el salvament de l’alcalde Alfredo Vega, confinat a l’edifici de l’Ajuntament.
 
L’activitat de la tarda arrencarà a les 16h amb un exercici de recerca de persones a càrrec de la unitat que el Grup Caní de Recerca dels Bombers té a Castellar del Vallès. Tot just després, els apicultors dels Bombers de Viladecavalls tornaran a mostrar com es retira un rusc i el personal del Grup d’Emergències Veterinàries farà un exercici de salvament d’animals. En aquesta franja horària, també tornaran a actuar els Diabòlics d’Egara.
 
A les 16.30h hi haurà una actuació de la Colla Bitxo del Torrent Mitger i mitja hora després, una del Drac i Bruixes de Can Boada, que donarà el tret de sortida d’un cercavila que recorrerà els carrers del centre de la ciutat. A les 17.30h, els Castellers de Terrassa faran una exhibició.
 
A les 18h, els Gegants de Terrassa s’incorporaran a una festa que, mitja hora més tard completarà el Drac de la ciutat. A les 19h s’ha programat una ballada dels Bastoners de Terrassa i a les 19.30h, ja enfilant el final de la jornada, hi haurà una tabalada dels Diables de Terrassa i dels Diables de Sant Pere Nord a més d’una exhibició de malabars de foc.
 
Dissabte 10 de març a la Seu d’Urgell (Alt Urgell)
Demà, els Bombers de la Seu d’Urgell també acompanyaran a donar sang als donants a la plaça de l’Om, entre les 10 hores del matí i les 14 hores de la tarda.
 
Diumenge 11 de març a Castellar del Vallès
La campanya, a Castellar del Vallès, es farà al Parc de Bombers de la vila, ubicat al carrer Berguedà, 39 (Polígon Industrial Pla de Bruguera) La jornada s’iniciarà a les 09h, amb una xocolatada popular. Entre les 10 i les 12h, el Parc de Bombers obrirà portes perquè les veïnes i els veïns puguin visitar-lo. Al migdia, hi haurà una actuació dels Capgirats, el grup de castellers de la vila. I a les 13h, els Bombers faran una demostració de com es rescaten persones atrapades en vehicles en accidents de trànsit.
 
Quarta edició de la campanya
Aquesta serà la quarta edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.
 
En total, seran 20 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.
 
Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya
La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.
 
Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.
 
Setmana Santa, època crítica
Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.
 
Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.
 
Bombers amb Cor
Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Girona. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.