• Imprimeix

Les comarques de Girona acullen aquest cap de setmana la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

Torna
Divendres, 09 de març de 2018
 
  • Aquest mes de març la campanya recorre diversos municipis de les comarques gironines: Palamós, Figueres, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Girona, Torroella de Montgrí i Roses
  • A més, demà, de la demarcació de Lleida, la campanya també estarà present a la Seu d’Urgell (Alt Urgell)
  • Per quart any consecutiu, els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves
  • L’edició d’enguany, que es va inaugurar el passat dilluns dia 5 de març  a Vilafranca del Penedès i es clourà el dia 28 a Amposta, organitza jornades a 20 municipis catalans
  • Per primer cop, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” se celebra al llarg de tot un mes amb l’objectiu d’apropar-se a les 2.000 donacions
  • En la mateixa línia que en l’edició anterior, l’acció forma part de les iniciatives solidàries de Bombers amb Cor
 
Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”. Per primera vegada, la campanya es realitzarà durant tot el mes de març al costat dels vuit dies de campanya en edicions anteriors, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions.
 
Aquesta nova edició va arrencar amb la campanya a Lleida, el dia 1 de març, i va viure la seva inauguració oficial dilluns dia 5 a Vilafranca del Penedès.
 
Bombers amb cor t’acompanyen a donar sang a les comarques de la demarcació de Girona

Dissabte 10 de març a Figueres
Al matí, i en el marc de la fira gastronòmica “Essència de mercat”, les donacions de sang es faran a la Plaça Catalunya de 10h a 14h i , a la tarda, de 16.30h a 20h. A més, hi haurà activitats per la mainada com dianes d’aigua, i l’autoescala i un camió de Bombers. També es comptarà amb la presència d’una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), i la col·laboració de la Guàrdia Urbana, de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Figueres, i del grup DEA de la Fundació Salut Empordà (Hospital de Figueres), que ensenyaran reanimació cardiopulmonar i a utilitzar un desfibril·lador.
 
Dissabte 10 de març a Palamós
Les donacions de sang es faran a la Plaça del Suro zona del Rieral de 10h a 14h i de les 16h a les 18h. A l’interior d’una carpa es visionaran audiovisuals, hi haurà una exposició amb eines d’excarceració, i hi haurà jocs i un taller de dibuixos per a la mainada. A l’exterior de la carpa també hi haurà diversos jocs infantils com el llançament de mànegues o apagar un foc amb motxilla d’aigua.
 
A les 123 hores els Bombers faran una demarcació de maniobra de rescat urbà. A la tarda, a partir de les 17 hores es farà una exhibició de recerca amb gossos i a les 18 hores una maniobra d’excarceració: demostració del rescat de víctimes en un vehicle accidentat.
 
A més, aquest mes de març la campanya “els Bombers t’acompanyen a donar sang” recorrerà altres municipis gironins: viatjarà a Lloret de Mar el dia 13, a Santa Coloma de Farners el dia 15, a Girona el dia 16, a Torroella de Montgrí el dia 17 i finalitzarà el recorregut per les comarques gironines el diumenge dia 18 a Roses.
 
Dissabte 10 de març a la Seu d’Urgell (Alt Urgell)
Demà, els Bombers de la Seu d’Urgell també acompanyaran a donar sang als donants a la plaça de l’Om, entre les 10 hores del matí i les 14 hores de la tarda.
 
Quarta edició de la campanya
Aquesta serà la quarta edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.
 
En total, seran 20 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.
 
Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya
La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.
 
Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.
 
Setmana Santa, època crítica
Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.
 
Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.
 
Bombers amb Cor
Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Girona. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.