• Imprimeix

'Periodismo: desafíos y realidades' comença al CCLBlanquerna amb una taula sobre els reporters de guerra

Torna
Dimarts, 20 de març de 2018
1a Sessió Reporters de Guerra cicle Periodisme CCLBlanquerna, públic

1a Sessió Reporters de Guerra cicle Periodisme CCLBlanquerna, públic

 
Madrid, 20 de març. – El CCLBlanquerna inaugura un nou cicle: ‘Periodismo: desafíos y realidades’, coordinat per la periodista Cristina Villanueva (La Sexta), amb la finalitat de debatre al voltant de la situació actual de la professió, els seus reptes i el seu futur. 
 
La primera taula ‘Reporteros en tierra hostil y en conflictos bélicos’ ha comptat amb l’interès majoritari d’alumnes de diverses facultats de Ciències de la informació que han emplenat la sala amb interès de participar en el debat.
 
Han intervingut en aquesta primera sessió:
 
Ricardo García Vilanova (Foto - vídeo periodista, reporter de guerra segrestat a Síria.  Autor del llibre Libya Close Up –Ed.Blume, 2012-)
 
Alejandra Andrade (Periodista i directora de ‘Fuera de Cobertura’ Cuatro TV)  
 
Ramón Lobo (Periodista, corresponsal de guerra, autor de diversos llibres, reedita Cuadernos de Kabul –Península, 2018-)
 
Entre d’altres qüestions, s’ha debatut al voltant de com treballen i en quines condicions exerceixen la professió els periodistes en situacions de conflicte i en els països en guerra. Existeix una majoria d’autònoms en primera línia de foc versus una minoria en nòmina dels mitjans. Així mateix han comentat experiències al límit, reporters amenaçats, segrestats, com és el cas de Ricardo. G.Vilanova. Han explicat el seu treball quotidià, les dificultats, el preu d’una noticia, les dificultats i perills amb que s’han trobat a l’hora  de cobrir una informació.