• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 6 al 8 d'abril

Torna
Diumenge, 08 d'abril de 2018
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 6 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 8 d’abril, s’han registrat un sinistre mortal amb una persona finada a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
El sinistre ha tingut lloc aquest diumenge a primera del matí a la carretera TV-3408 a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) quan un vehicle ha sortit de la via i a conseqüència del xoc ha mort la passatgera davantera.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge fins ara no s’han registrat retencions destacades. De fet, la única incidència la trobem a la  C-28, on és obligatori circular amb cadenes al Port de la Bonaigua.
 
Pel que fa a aquest matí, hi ha hagut un accident a la N-340 al Vendrell que ha obligat a tallar la via i a fer desviaments per la C-51. A més, amb motiu de la prova esportiva IX Volta a Montserrat en BTT – la Portals s’han instal·lat mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit a l’A-2 i a la C-55 a Esparreguera.
 
Afectacions de la resta de cap de setmana
 
Dissabte hi va haver algunes afectacions derivades d’incidències. Al matí, es van registrar retencions a la C-58 a Sant Quirze del Vallès en sentit nord a causa de la retirada d’un vehicle accidentat i també hi va haver cues a l’A-2 a Castellbisbal en direcció Barcelona per un accident que va restringir un carril. Per últim, a última hora de la tarda, la N-340 va estar tallada a Amposta a causa d’una manifestació. A més cal destacar que, a l’A-2 entre Tàrrega i Montmaneu, s’havia d’extremar la precaució a causa del vent moderat.
 
Divendres a la tarda es van registrar retencions a l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot a les Rondes. En concret, a la  Ronda Litoral/ B-10 hi va haver fins a 17 km de cues entre la Zona Franca i el Nus de la Trinitat. També cal destacar que hi va haver un accident a l’N-340 a Alcanar, que va obligar a fer pas alternatiu.
 
Campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de viatgers
 
Avui acaba la campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i també de viatgers que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha coordinat amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals des del passat dimecres 4.
 
En el marc d’aquesta campanya, els agents han vetllat per garantir la seguretat en aquest tipus de transports controlant-ne sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles. En concret, han vigilat si disposen d’una autorització administrativa específica per realitzar el transport; l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil; l’incompliment de les parades o itineraris fixats; si es viatja amb un acompanyant de transport escolar o cap a centres d’educació especial; i si es reserva les places pròximes a les portes de servei a persones de mobilitat reduïda. També aspecte relacionats amb les condicions dels vehicles.
 
Aquesta acció és la cinquena campanya preventiva i integral que es fa aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia,  camions i furgonetes, i distraccions i respecte pels semàfors. En total, enguany es faran un total de disset campanyes preventives que incidiran en els principals factors de sinistralitat. L’any passat, es van dur a terme dues campanyes per garantir un transport escolar i de viatgers segur, als mesos de maig i novembre, i es van imposar un total de 216 denúncies.