• Imprimeix

Detingut a Palafrugell un fugitiu condemnat per agressions sexuals continuades a la seva filla menor d'edat

Torna
Diumenge, 15 d'abril de 2018
· Els Mossos d’Esquadra i el Cuerpo Nacional de Policia detenen l’home, que havia treballat al servei mèdic de la Direcció General de Policia del departament d’Interior, quatre anys després que fos condemnat en sentència ferma a 15 anys de presó per agredir sexualment la seva filla menor
 
. Arran de la seva fugida es va crear un equip conjunt d’Investigació entre els dos cossos policials que durant quatre anys ha mantingut obertes les investigacions per localitzar-lo
Agents de la Policial de la Generalitat- Mossos d’Esquadra i del Cuerpo Nacional de Policía han detingut aquest matí a Palafrugell un home, de 63 anys i nacionalitat espanyola, que es trobava fugit de la justícia des de l’any 2014 quan va ser condemnat en sentència ferma per l’Audiència Provincial de Barcelona a 15 anys de presó per agressions sexuals continuades a la seva filla de 7 anys. El detingut, que havia treballat al servei mèdic de la Direcció General de Policia del departament d’Interior, tenia una ordre de detenció i ingrés a presó emesa per l’Audiència provincial de Barcelona vigent des del 4 d’abril del 2014.
 
La detenció ha tingut lloc en el marc de la creació d’un Equip Conjunt d’Investigació entre el Grup de recerca activa de fugitius dels Mossos d’Esquadra i del Grup de localització de fugitius nacionals de la secció de fugitius del Cuerpo Nacional de Policía. Aquest equip es va crear el 15 de juliol del 2015 d’acord amb el Protocol de Coordinació Operativa entre els ministeri de l’Interior i el departament d’Interior.
 
Des d’aleshores aquest equip conjunt ha treballat amb diverses línies d’investigació entre les quals hi havia la possibilitat que l’home estigués residint en un país estranger, principalment a Centre Amèrica o Amèrica del Sud.
 
L’any 2016 es van obtenir informacions que el situaven a Catalunya per la qual cosa es va obrir una nova línia d’investigació. La seva imatge es va publicar durant uns mesos en el portal EU Most Wanted.
 
Durant tot aquests anys, els agents dels dos cossos policials han treballat conjuntament realitzant una anàlisi intensiva per tal de poder localitzar-lo. Aquest matí els agents s’han desplaçat fins a Palafrugell, al domicili d’un familiar on hi estava vivint i d’on sortia molt poques vegades i sempre prenent mesures de seguretat, tapant-se la cara amb ulleres, barba, bufanda i gorra.
 
El detingut passarà a disposició judicial durant les properes hores.
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 15 d’abril de 2018