• Imprimeix

Els Bombers de la Generalitat coordinen el dispositiu de recerca d'un home desaparegut a Gironella

Torna
Diumenge, 15 d'abril de 2018

Els Bombers de la Generalitat coordinen la recerca d’un home de 51 anys veí de Gironella (el Berguedà) desaparegut des d’aquest matí. Segons les informacions facilitades, l’home ha sortit a primera hora a passejar amb els seus dos gossos i no ha tornat al domicili familiar.
 
No hi ha cap hipòtesi de la desaparició que estigui descartada, encara que la recerca està centrada al riu Llobregat i les zones properes, ja que un dels gossos ha estat tret de l’aigua pels veïns. Precisament ha estat el rescat de l’animal el detonant de la mobilització, pels volts de dos quarts de dotze. No hi ha hagut cap indici de l’home i tampoc de l’altre animal. Val a dir que el cabal del riu s’ha vist incrementat els darrers dies i l’aigua baixa amb molta força.
 
El dispositiu ha comptat amb la mobilització d’un helicòpter dels Bombers (que ja s’ha retirat després de la observació aèria sense novetats) i de diverses unitats del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), tant de la unitat de muntanya com de la subaquàtica. Així mateix, quatre dotacions terrestres adscrites a la Regió d’Emergències Centre (vehicles de comandament i reforç dels parcs voluntaris) donen suport al desplegament.
 
Els Mossos d’Esquadra participen activament en la recerca amb 5 patrulles (també amb especialistes subaquàtics) així com la Creu Roja, que ha mobilitzat diverses unitats, entre les quals estan el seus gossos de recerca, habilitats pel rastreig dins l’aigua. El dispositiu també compta amb membres de Protecció Civil, efectius locals i suport voluntari.
 
Cerdanyola del Vallès, 15 d’abril de 2018
19.00 hores