• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 13 al 15 d'abril

Torna
Diumenge, 15 d'abril de 2018

El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 13 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 15 d’abril, hi ha hagut dos sinistres mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya, amb tres persones mortes i dues més ferides menys greus.
 
L’últim sinistre ha passat cap a les 13.19 h d’aquest diumenge. Un tot terreny ha sortit de la via en una pista forestal propera al punt quilomètric 13,5 de la C-61 a Vallgorguina (Vallès Oriental). A conseqüència d’això, han mort els dos ocupants del vehicle, el conductor i la passatgera davantera.
 
L’altre accident va ocórrer ahir dissabte. Cap a les 18.05 h, un tot terreny i un turisme van col·lidir al punt quilomètric 24,2 de la carretera C-1412a,  al terme municipal de Torà (Segarra). Com a conseqüència de la topada, va morir una persona, el conductor del turisme, i dues més van resultar ferides menys greus, ocupants del tot terreny. En un primer moment, la via va quedar tallada i després s’hi va donar pas alternatiu.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, en general la situació ha estat tranquil·la. Malgrat tot, hi ha hagut 2km de retenció a l’N-340 a Altafulla i 5km més a Coma-ruga en sentit Barcelona. A la C-55 s’han registrat 4km de cua a Sant Vicenç de Castellet en sentit Barcelona. A més, entre d’altres afectacions, a la Ronda Litoral o B-10 hi ha hagut 7km de retenció entre Sant Adrià i el Port en sentit Llobregat per un vehicle avariat i 2km de cua de Guipúscoa a Bon Pastor en sentit Besòs.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí, a la C-16 a Cercs i Berga, i a la C-17 a Ripoll.
 
A banda d’això, aquest diumenge al matí hi ha hagut 5km de congestió a l’AP-7 a Fogars de la Selva en sentit Granollers per un accident que ha obligat a restringir part de la calçada. També hi ha hagut 2km de retenció a la C-17 al Figaró-Montmany en sentit Barcelona i 2km més a la C-58 entre Montcada i Reixac i Barcelona en sentit sud per dos accidents. Així mateix, s’han registrat problemes de trànsit en vies de l’àrea metropolitana de Barcelona per la manifestació que hi ha hagut al Paral·lel. Entre elles, la C-31, tallada al Prat de Llobregat en sentit Barcelona, la B-23, amb 4km de cua de Sant Joan Despí a Barcelona, la C-58 amb 4km de retenció de Montcada i Reixac a Barcelona, i la B-10, amb 8km de retenció entre Sant Adrià i el Port en sentit Llobregat (sortida 21 tallada) i 2km més de cua entre la Zona Franca i el Port en sentit Besòs. A més, l’N-141e ha estat tallada a Bescanó en tots dos sentits per esllavissades.
 
Afectacions de la resta del cap de setmana
 
Dissabte la circulació va ser fluïda a la majoria de vies. Amb tot, hi va haver algunes incidències, com ara restriccions a la C-58 a Terrassa en sentit Barcelona, a la C-17 al Figaró-Montmany i a Montcada i Reixac en sentit Barcelona, a la C-17 i a l’N-152a a Granollers en sentit Barcelona, a la C-31 a Badalona en sentit Barcelona, a l’A-2 a Sant Vicenç dels Horts en sentit Barcelona, a la C-243C a Ullastrell en tots dos sentits, a l’AP-7 a Martorell en sentit Tarragona, i a l’A-7 a Mont-roig del Camp en sentit Barcelona, per accidents. A més, es va tallar la sortida de l’AP-7 de Santa Perpètua de Mogoda-CIM Vallès en sentit Tarragona, per enllaçar amb la C-59, per inundacions, es va restringir la BV-4341 a Sant Agustí de Lluçanès per esllavissades, i es va tallar l’N-340 a Alcanar en tots dos sentits per una manifestació.
 
Divendres a la tarda la situació va ser complicada a l’AP-7, atès que es van registrar fins a 11km de retenció entre Barberà i el Papiol en sentit sud per un camió avariat que va obligar a tallar dos carrils. A més, a la nit, un camió va bolcar a la mateixa autopista, a Sant Cugat del Vallès, i es va haver de tallar la via en sentit sud. Tot i que hi va haver desviaments, es van registrar aturades.
 
També a causa d’accidents, es va restringir la C-17 als Hostalets de Balenyà en sentit Barcelona; la C-14 a Bassella en tots dos sentits; i l’A-2 a Tàrrega en sentit Lleida. Això va dificultar la circulació en aquests trams.  A més, hi va haver tres vies tallades per esllavissades: la BP-1103 al Bruc, per accedir al Monestir de Montserrat, la TV-2006 a Aiguamúrcia, i l’N-230 al Pont de Suert.
 
També es van registrar problemes de trànsit sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona i, en concret, a la Ronda de Dalt o B-20 i a la Ronda Litoral o B-10 en sentit Besòs. En el cas de la B-20, hi va haver diversos accidents. A la B-23 també hi va haver 7km de cua des de Sant Feliu de Llobregat al Papiol en sentit Martorell i, a la C-58, uns 6km de retenció entre Ripollet i el Nus de la Trinitat en sentit Barcelona.