• Imprimeix

Una avioneta amb tres ocupants s'estavella a Flix (Ribera d'Ebre)

Torna
Dissabte, 12 de maig de 2018

  • L’aparell s’ha incendiat i ha mobilitzat cinc dotacions dels Bombers
  • Protecció Civil ha activat l’Alerta del Pla AEROCAT
 
 
Els Bombers de la Generalitat hem rebut, a les 15.49 hores, l’avís d’un incendi de vehicle al punt quilomètric 9,5 de la carretera T-2237 al seu pas per Flix (Ribera d’Ebre). En arribar al lloc de l’accident, les cinc dotacions dels Bombers destinades han comprovat que es tractava d’una avioneta que s’havia estavellat just al costat de la via.
 
A l’interior de l’aparell, que segons les informacions facilitades per AENA s’havia enlairat de l’aeroport portuguès de Tires/Cascais, viatjaven tres persones, que han perdut la vida com a conseqüència de l’accident. A hores d’ara encara es desconeixen les identitats i nacionalitats de les víctimes.
 
Així mateix, les causes per les quals l’aparell ha patit l’accident encara no estan determinades. Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, així com efectius de la Policia Local, s’han mobilitzat per realitzar les tasques de seguretat i control. Així mateix, tècnics de la comissió estatal d’investigació d’accidents d’aviació civil també s’han desplaçat fins al lloc del sinistre per esclarir els fets.
 
L’avioneta s’ha incendiat i ha provocat un foc de vegetació de 150 metres quadrats, que ha estat sufocat per les dotacions de Bombers amb rapidesa.
 
Seguint el protocol, la Direcció General de Protecció Civil ha activat en fase d'Alerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, AEROCAT, en previsió de que es presentés alguna dificultat a l'hora de gestionar la situació d'emergència. El contacte amb AENA ha estat permanent i es manté l'activitat sense afectacions a l'aeroport de Reus.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 12 de maig de 2018
18.00 hores