• Imprimeix

Protecció Civil activa el Pla Inuncat per les precipitacions previstes fins demà al matí

Torna
Diumenge, 13 de maig de 2018
Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les pluges que s’estan produint arreu de Catalunya i per les possibles afectacions que se’n poden derivar per acumulacions d'aigua i increment d'alguns rius a les comarques del Pirineu i Prepirineu i per episodis de forta intensitat localment a les comarques centrals.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que durant tota la nit i fins demà al matí pugui ploure a tot el territori, especialment a les comarques de Catalunya Central i Barcelona que poden anar acompanyades localment per calamarsa o pedra, així com per ratxes de vent fortes o molt fortes. Aquestes precipitacions poden superar els 20 litres en 30 minuts en les zones més afectades.  
 
Tanmateix, durant el dia d'avui s'han registrat precipitacions especialment al Pirineu i Prepirineu occidental on les acumulacions d'aigua en capçalera han provocat l'increment d'alguns rius. El riu Garona ha incrementat el seu cabal fins a 85,10m3 al seu pas per Bossots d’acord amb les informacions facilitades per Endesa Generación. Aquest cabal supera el nivell d’avís i cal estar molt atent a les possibles zones de desbordament de riu.
 
El centre de control BCASA ha informat que ha activat en fase de Prealerta el Pla d’Emergència del Parc Fluvial del Besòs.
 
L'Agència Catalana de l'Aigua comunica que és possible que es produeixin augments sobtats a rius, rieres i altres cursos fluvials del Berguedà.
 
Davant la previsió de que segueixi plovent arreu del territori, extremeu les precaucions i, no aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creueu rius o rieres si baixen amb aigua. Encara que sigui dins del vostre vehicle, podríeu ser arrossegats encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, eviteu apropar-vos a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.