• Imprimeix

L'alerta per pluges INUNCAT es rebaixa a prealerta per la millora de la situació dels rius i de la previsió meteorològica les properes hores

Torna
Diumenge, 13 de maig de 2018
La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) activat ahir a la nit en Alerta per l'increment dels cabals dels rius i les pluges acumulades. El pla queda en Prealerta pels cabals dels rius encara elevats a la zona del Pirineu, Prepirineu i comarques centrals.
 
La Confederació Hidrològica de l'Ebre (CHE) ha informat que el cabal de riu Garona ha baixat fins a 75m3/s, nivell que no hauria de produir afectacions. A més, es valora que el fred d'aquesta nit i la previsió de les temperatures farà que l'aportació d'aigua per fusió de la neu sigui poc rellevant.
Pel que fa al riu Segre, a l'alçada de Balaguer, caldrà vigilar el nivell del riu i vigilar les activitats que s'hi puguin fer ja que, en funció de l'activitat dels embassament de Camarassa i Rialp, podria pujar el cabal durant la tarda.
 
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat que la part alta del Llobregat, a la zona del Berguedà, els cabals són alts, però no es preveu major creixement.
Pel que fa al riu Ter, el cabal que és alt (129m3/s a l'alçada de Massies de Roda) però va a la baixa.
En canvi, a la part baixa del Llobregat, l'ACA fa un avís de risc hidrològic per increment dels cabals entre els municipis de Castellbell i Sant Joan Despí per acumulació de pluges. El riu Llobregat al seu pas pels municipis de Castellbell, Monistrol, Collbató, Esparraguera, Olesa, Abrera, Martorell,Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Joan Despí, portarà durant les properes hores un cabal alt. Es demana es vigili els accessos a la llera del riu, guals i punts baixos als municipis durant les properes hores.
 
A més, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que aquesta tarda s'esperen precipitacions que aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra petita a les comarques de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. La distribució geogràfica del fenomen fins la zona avisada serà local i es preveu que es pugui arribar al llindar d'avís de 20mm/ 30 min podent produir danys de forma molt local a l'àmbit urbà.