• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana de l'11 al 13 de maig

Torna
Diumenge, 13 de maig de 2018
 
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 11 de maig fins a les 20.00 h d’avui diumenge 13, no s’ha registrat cap sinistre mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han registrat alguns trams de retencions cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot a la zona del Vallès, entre les que cal destacar les que s’han registrat a la C-17, on hi ha hagut fins a 9 km a Parets del Vallès en sentit Barcelona i 3 km en sentit Vic, per un accident, així com les de l’AP-7, on un altre accident a Montornès del Vallès ha provocat cues de fins a 5 km i el tall d’un carril en sentit sud.
 
A més, hi ha hagut retencions a la N-340 entre Creixell i Coma-ruga i l’incendi d’un vehicle a la C-55 a Callús ha obligat a restringir la via i ha provocat retencions des de Súria en un tram de de 6 km en sentit sud.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Dispositiu especial de trànsit per facilitar l’accés al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló
 
Cal remarcar que aquest cap de setmana s’ha celebrat el Gran Premi d’Espanya Emirates 2018 de Formula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló i això ha comportat problemes puntuals a les vies d’accés tant avui com ahir dissabte, primer al matí per accedir al recinte i posteriorment a la tarda a la sortida dels aficionats. Les vies on s’han registrat aturades són l’AP-7, la C-17, que ja hem destacat, però també la C-35 o la BP-5003.
 
Per minimitzar aquests problemes, el Servei Català de Trànsit ha establert mesures especials de circulació i ordenació del trànsit i s’han habilitat diferents carrils addicionals tant d’entrada com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries tant d’entrada al circuit com en el moment de buidatge de la instal·lació a les vies properes a Montmeló com són:
 
·         AP-7 (sortides 13,14 i 15)
·         C-35
·         C-17
·         BP-5002
·         Nus del Congost i BV-5003 (zona nord)
·         C-352 (Ronda sud de Granollers)
 
A més de les mesures esmentades, des del dijous, s’ha abalisat amb cons el voral en direcció Granollers de la via interpolar C-35 des de l’accés sud fins a l’accés nord per impedir l’aparcament indiscriminat de vehicles. D’altra banda, per tal de redistribuir l’entrada a les instal·lacions del circuit, dels vehicles provinents de l’autopista AP-7 en sentit sud, s’ha recomanat la sortida 12b (C-60 Granollers Nord) a través de missatges activats als panells de missatgeria variable ubicats abans d’aquesta sortida, després de la qual hi ha un itinerari senyalitzat fins al circuit. 
 
Altres afectacions viàries
 
A banda d’això, a la resta del cap de setmana s’han registrat algunes afectacions viàries, entre les quals destaquen un accident que va tenir lloc dissabte al matí a l’AP-7 a Sant Celoni que va restringir un carril en sentit nord i va provocar fins a 15 km de retenció. A la mateixa AP-7, a la tarda, hi va haver cues de fins a 6 km a la Jonquera en direcció França per volum de trànsit.
 
Per altra banda, ahir a la tarda, arran d’un accident d’una avioneta al costat de la via, va estar tallada la T-2237 entre Palma d’Ebre i Flix (Ribera d’Ebre) i a causa d’un vehicle avariat a la Ronda Litoral al Nus de la Trinitat que tallava un carril en sentit Llobregat es va obrir el carril BUS VAO ECO de la C-58 a tots els vehicles excepte camions independentment del número d’ocupants.
 
Divendres les principals retencions de sortida es van produir a l’AP-7, on un accident a sant Celoni va restringir un carril i es van registrar fins a 9 km d’aturades en sentit nord, i a l’A-2, on hi va haver cues de 8 km a Castellolí i Collbató en sentit Lleida.
 
Per últim, per neu, aquest matí era obligatori circular amb cadenes a la C-28 al Port de la Bonaigua i s’ha tallat la BV-4031 a Castellar de n’Hug.