• Imprimeix

Els Bombers de la Generalitat reben de la Fundació Pau Costa una donació de 9 quadres en reconeixement a la seva tasca

Torna
Dijous, 07 de juny de 2018
·         Les obres s’exposaran a les dependències dels GRAF de les diferents regions d’emergències (Girona, la Pera, Lleida, Manresa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Móra d’Ebre, Reus i Tremp)
Acte de lliurament

Acte de lliurament

Es tracta de 9 còpies del quadre “Distensió d’equip” de l’artista i dibuixant Josep Serra i Tarragón, amb el qual ha volgut fugir dels tòpics d’heroïcitat i elitisme per “humanitzar” el treball dels bombers del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF). Tot i que l’artista ja havia dibuixat sobre la temàtica dels incendis, va ser arran de les històries narrades pels bombers a Horta de Sant Joan que va créixer el seu interès per la feina que fa aquest col·lectiu.
 
Les imatges s’exposaran a les instal·lacions que tenen les unitats GRAF als parcs de Bombers de Girona, la Pera, Lleida, Manresa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Móra d’Ebre, Reus i Tremp.
 
La Fundació Pau Costa va néixer el gener de 2011 amb la voluntat de divulgar coneixements entorn l’ecologia del foc i la gestió d’incendis forestals, des de l’àmbit tècnic i de recerca, posant-los a l’abast del món operatiu i de la societat en general. Amb un objectiu divulgatiu i artístic, el fons Art&Fire recull la interpretació de diferents artistes sobre els incendis forestals. 
 
L’entrega ha tingut lloc a la seu del Departament d’Interior i ha comptat amb l’assistència de representants d’ambdues institucions.