• Imprimeix

El conseller Buch posa en valor, en el seu primer acte públic, la importància de la col·laboració institucional per solucionar els problemes dels ciutadans

Torna
Diumenge, 10 de juny de 2018
  • El conseller d'Interior ha mostrat preocupació per l’alta sinistralitat a les carreteres i ha afirmat que una de les seves prioritats al capdavant d’Interior “serà capgirar aquestes xifres”
  • L’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha cedit gratuïtament un vehicle de bombers nou al parc de bombers voluntaris
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha visitat aquest matí l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts on s’ha presentat el nou vehicle que l’Ajuntament ha comprat i cedit gratuïtament al parc de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, mitjançant un conveni de col·laboració amb el Departament d’Interior.
 
El conseller Buch ha volgut agrair aquest gest a l’ajuntament i ha posat en valor “la importància de la col·laboració institucional entre les diferents administracions per tal de solucionar els problemes dels ciutadans”.
 
Per la seva part, l’alcaldessa del municipi, Maite Aymerich, ha afirmat que  Sant Vicenç dels Horts és avui un municipi més segur davant dels incendis. Tenim carrers amb força pendent, estrets, amb dificultats d’accessibilitat per a vehicles de grans dimensions. I si s’origina un incendi o hi ha qualsevol contratemps en alguns d’aquests espais, ens cal actuar amb rapidesa per evitar que l’incident vagi a més. Aquest vehicle, únic al parc de bombers de la Generalitat, és idoni i facilitarà molt la feina al cos de bombers voluntaris, als quals agraeixo la seva dedicació i esforços per garantir la seguretat dels vicentins i de les poblacions veïnes”.
 
A preguntes dels periodistes, Buch també ha fet referència a l’alta sinistralitat a les carreteres catalanes en els darrers mesos i ha afirmat que “aquesta és una de les meves prioritats, capgirar aquestes xifres però hem de tenir present que, per fer-ho, no només la Generalitat ha de fer noves  polítiques, que les farà, sinó que el Ministeri també s’ha de comprometre a millorar les carreteres que són de titularitat estatal i els ciutadans han de conduir amb la màxima prudència i atenció.” “És responsabilitat de tots“, ha afegit.
 
Una nova bomba rural lleugera
 
El nou vehicle, una bomba rural lleugera amb un cost de 120.000€, ha estat adquirit per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. I, aquest matí, s’ha formalitzat la seva cessió al parc de bombers voluntaris, mitjançant un conveni de col·laboració que han signat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa, Maite Aymerich.
 
L’acte de presentació del nou vehicle s’ha fet en el marc d’una jornada de portes obertes del parc de bombers voluntaris de Sant Vicenç dels Horts. Un acte en el qual els bombers han realitzat un exercici de rescat de víctimes en accidents de trànsit, una exhibició de la unitat canina del Grup Caní de Recerca (GCR), i activitats per a la mainada com una festa d’escuma.