• Imprimeix

Comunicat de premsa amb relació als Mossos d'Esquadra

Torna
Dijous, 14 de juny de 2018
El conseller d’Interior, Honorable Miquel Buch, ha comunicat al comissari en cap Ferran López que accepta la seva renúncia a continuar exercint les funcions de cap del Cos de Mossos d’Esquadra. La renúncia del comissari ve motivada pel fet que la seva acceptació el passat mes d’octubre era “temporal i limitada al període que s’obria amb la nova dependència governativa” i en considerar que “la constitució d’un nou Govern a Catalunya posa fi a aquesta temporalitat”.
 
Acceptada la renúncia, el conseller ha encomanat al director general de la Policia i al seu equip la tasca d’anàlisi de l’actual estructura de la PG-ME i les seves dinàmiques de funcionament. Aquest encàrrec té com a objectiu proposar, si s’escau, les mesures necessàries per  reforçar i adequar l’organització policial amb la finalitat de garantir el millor servei a la societat catalana.
 
El conseller ha encarregat a l’actual comissari cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, Miquel Esquius i al comissari cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, Joan Carles Molinero, que continuïn dirigint de forma  coordinada aquestes dues comissaries durant aquest període d’anàlisi.
 
Els dos comissaris, màxims responsables de les unitats operatives de la PG-ME, dependran directament del director general de la Policia, Andreu Martínez, mantenint-se, en aquesta etapa, l’actual model organitzatiu de la PG-ME.
 
El conseller Buch ha adoptat aquestes decisions després de les reunions mantingudes amb el comissari Ferran López, amb el major Josep Lluís Trapero  -aquesta darrera realitzada juntament amb el Molt Honorable President Quim Torra-  i amb els màxims comandaments del Cos al Complex Central d’Egara.
 
El conseller ha expressat al comissari López la seva comprensió respecte a les raons que han motivat la seva renúncia i li ha agraït els serveis prestats en una etapa especialment complexa per la gestió de la PG-ME. Així mateix, el conseller ha fet palès al comissari la seva voluntat de seguir comptant amb la seva expertesa i professionalitat dins de l’estructura policial dels Mossos d’Esquadra.