• Imprimeix

El conseller Buch anuncia que la comissió de treball sobre agressions sexuals es reunirà el 17 de juliol

Torna
Dijous, 05 de juliol de 2018
  • Es realitzarà un protocol d'actuació aplicable als espais privats d'oci, s'elaborarà material audiovisual i es durà a terme formació a totes les policies locals
Fotografia Parlament de Catalunya

Fotografia Parlament de Catalunya

Dijous 5 de juliol - El conseller del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha anunciat aquest matí al Parlament de Catalunya que el pròxim 17 de juliol es reunirà la comissió de treball sobre agressions sexuals que serà l'encarregada d'impulsar accions concretes del Pla Integral contra Agressions Sexuals.

En la seva compareixença, a partir de la pregunta oral sobre les polítiques de prevenció de les agressions sexuals del Departament d'Interior, el conseller Buch, ha explicat que l'elaboració del Pla Integral contra Agressions Sexuals passa per impulsar un protocol d'actuació contra les agressions sexuals fent especial èmfasi a les que es produeixen en els espais d'oci, siguin públics o privats. Aquest protocol serà liderat pel Departament d'Interior i serà aplicable als establiments d'aquest tipus ubicats arreu del territori català. S'elaborarà mitjançant un grup de treball que comptarà amb representants del sector empresarial i altres agents directament implicats.

Segons ha informat el conseller, el Pla també comptarà amb l'elaboració de material audiovisual i de suport per tal que el cos dels Mossos d'Esquadra disposin de material adequat per a la formació adreçada a joves en aquesta matèria. Així mateix, es durà a terme formació en matèria de violència masclista i agressions sexuals adreçada a totes les policies locals de Catalunya i s'elaborarà un estudi monogràfic i la realització d'una jornada de sensibilització.

Finalment, el conseller ha deixat clar que "des del govern, en referència a aquesta problemàtica, no dubtarem a treballar preventivament per acabar amb aquesta xacra. Tots plegats ens he de conjurar per eliminar les agressions sexuals de la nostra societat."

La comissió de treball sobre agressions sexuals, convocada pel dia 17 de juliol, comptarà amb la participació d'entitats municipalistes, col·lectius de víctimes i entitats del sector de l'oci. Les conclusions i la tasca duta a terme per a la comissió, es traslladarà al grup de treball del Govern de la Generalitat perquè es pugui fer front a la problemàtica el més transversal possible.